Lütfen bekleyin..



MHP’den Cumhuriyet yazarına kınama ve tepki

01 Eylül 2020, 21:16 - Okunma: 613

MHP Batman İl Başkanı Mehmet Açık ve Başkan yardımcısı Yılmaz Yıldırım Cumhuriyet gazetesini ve yazarını kınayarak Batman’la ilgili haddini aşan ifadeleri kabul etmediklerini belirterek üzüntülerini dile getirdiler. Batman’la ilgili değerlendirmenin tamamen ön yargılı ve yalanlarla dolu olduğunu ifade eden Başkan Açık ve Yıldırım açıklamalarında “Bu yazarın Batman’ı karalayan yazısını üzüntü

 ile okuduk. Batman’ı bilmemesi, tanımaması, önyargılarına dayanarak kaleme alması ve karalaması hem insani değildir ne de gazetecilik mesleğinin etik ve ahlak kurallarına sığmaz. Batman’ı, kadınlar üzerinden, doğru olmayan ve kanıtlanamayan iddialarla karalamak ve aşağılamak doğru değildir. Ona ve gazetesine yakıştırmıyoruz.Doğu illerine yönelik önyargının kırılabilmesi ve halkların kardeşçe yaşayabilmesi için toplumda gazeteciler köprü olması gerekirken, aksine yazı gazetelerin bazı hadsiz yazarları toplumları ayrıştırıcı tutum izleyerek tüm ülkemize zarar vermektedir. Cumhuriyet gazetesi ve yazarı Işıl Özgentürk her ne kadar özür dilemişse de özrü kabahatinden büyüktür. MHP Batman il teşkilatı olarak Cumhuriyet gazetesini ve yazarını kınıyoruz. Yaşanan bu hadise sonrası, ilin yöneticilerinin, tüm Batman halkının, siyasi partilerin, stk’ların kurumların bu konuda bir olması ortak tepki göstermesi kentimiz için örnek bir tablodur. Her zaman Batmanımız için bir araya gelelim şehrimize sahip çıkalım. Odalarımız derneklerimiz ve STK’larımız tarafından yazar hakkında açılan davalarında takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyorum. Gün Batman’lılık bilinciyle hareket etme günüdür.”dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=