Lütfen bekleyin..



"Tekstil sektörünün önü açılmalı"

30 Ağustos 2020, 16:05 - Okunma: 1136

Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Başkan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri tekstilciler olarak beklentilerini ve hedeflerini açıklayarak taleplerini dile getirdiler.

"OSB YÖNETİMİ ENGEL ÇIKARIYOR" 
Teksiad başkanı Öztürk konuşmasında "Sektörün önünü tıkayacak değil açacak hamlelere ihtiyacımız vardır.  Örneğin Batman OSB yönetimi yatırımcılara nasıl engel çıkarabiliyor. Yatırımcılara yardımcı olunmuyor, yıkama, iplik ve kumaş fabrikaları açılmak isteniyor alt yapımız müsait değil deniyor. Şehrimizdeki yatırımcıların çoğu artık tekstilci ve tekstilcilere olmadık engeller çıkarılıyor. Ayrıca DİKA özel sektörü desteklemiyor.  Türkiye’de özel sektörü desteklemeyen tek kalkınma ajansı DİKA’dır ve hiçbir üyemiz bu desteklerden faydalanamıyor. Bu anlayışların derhal değişmesi gerekmektedir. 


25 bin çalışanımız var
Tekstil ilimizde yeni bir sektör yeni yeni oluşan ve büyüyen bir sektör. 10 yıl önce bu sektörde bir elin parmağını geçmeyecek sayıda işletme vardı. Sektördeki çalışan sayısı 750 kişiydi.  10 yılın sonunda 250’ye yakın işletme ve 25 bini aşan çalışanıyla kocaman bir aile olduk. Tabiatın kuralı gereği büyüyen çoğalan bir aile beraberinde bazı dezavantajları sıkıntıları da getrdi. Şehrimizde birbirinden kopuk ve çoğu birbirini tanımayan birbirine destek olamayan bir sektör vardı. Teksiadı kurma gereksinimi burdan çıktı." dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=