Lütfen bekleyin..



5 mahallenin elektriği yeraltına alınıyor

27 Ağustos 2020, 18:54 - Okunma: 583

Dicle Elektrik, Batman’da 5 mahalleden geçen yüksek gerilim hattının yer altına alınması için 6 milyon liralık ek yatırım bütçesi ayırdı. Böylece şirketin 2020 yılında sadece Batman’daki yatırım bütçesi 112 milyon liraya ulaştı.Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman’ın Bayındırlık, Cudi, Çamlıtepe, Tılmerç ve

 Gültepe mahallelerinden geçerek Aydınkonak mahallesi ile merkeze bağlı bazı köyleri besleyen enerji şebekesini, 6 milyon liralık bir yatırım ile yeraltına alıyor. Batman İl Müdürü Naci Obut, hazırladıkları projeyi 1.5 aylık bir süreçte tamamlamayı planladıklarını söyledi. Obut, 6 milyon liralık bu ek yatırım ile Batman’a 2020 yılında ayrılan 106 milyon liralık yatırım bütçesinin de 112 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.
YÜK ARTIŞI SAĞLANACAK
Sürekli gelişen ve büyüyen Batman’ın enerji ihtiyacını karşılamak için halen çok sayıda yatırım projesinin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman İl Müdürü Naci Obut, “Bu yatırım ile Aydınkonak ve merkeze bağlı çok sayıda köyü besleyen Fider-6 Silvan Hattını günün şartlarına uygun hale getriyoruz. Yeraltna alınacak 16 kilometre uzunluğundaki hat çevresinde halen birçok alışveriş merkezi, otel, hastane ve konut yapılmaktadır. Bunların faaliyete girmesiyle ortaya çıkacak olan enerji ihtiyacı 1.5 ayda tamamlamayı planladığımız bu yatırım ile giderilebilecektir” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=