Lütfen bekleyin..



Antik Erzen Kenti ve Balıklı Göl’e inceleme

27 Ağustos 2020, 18:48 - Okunma: 699

Kozluk ilçe Kaymakamı Eyyüp Güngör “Antik Erzen Kenti-Balıklı Göl” de incelemelerde bulundu.Kaymakamı Eyyüp Güngör, ilçede Oyuktaş Köyü Yeşilyurt Mezrasında; 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve XI. yüzyıldan XIV. yüzyıla kadar bölgenin en

 önemli başkentlerinden biri olduğu anlaşılan, tarihte birçok medeniyete beşiklik eden ve Romalılar’ın, Abbasiler’in, Eyyubiler’in, Mervanoğulları’nın hüküm sürdüğü ayrıca Türk beyliklerinden Dilmaçoğulları Beyliği’nin de başkentliğini yapan tarihi “Erzen Antik Kenti ve Balıklıgöl’ü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  
KAZILARA DEVAM EDİLECEK
Ağustos 2020’de kazı çalışmalarına başlanan ve iklim şartlarından dolayı ara verilen ve yakın zamanda tekrar kazı çalışmalarına başlanacak Erzen Antik Kent’inde-Balıklıgöl’de değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Güngör; Birçok medeniyete beşiklik ve başkentlik yapan Erzen Antik Kenti-Balıklıgöl’de arkeolojik kazılarda görülen her taşın, her duvarın, her buluntunun, her objenin büyük anlam ifade ettiğini ve tarihi kalıntılara rastlanılmasının bizleri heyecanlandırdığını ifade etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=