Lütfen bekleyin..



CHP il başkanı Yaşar doğalgaz müjdesini değerlendirdi

23 Ağustos 2020, 11:18 - Okunma: 1325

CHP Batman ilbaşkanı Hüseyin Yaşar yaptığı açıklamada "Doğalgazın bulunması sevindirici emeği geçen herkese teşekkür ederim yalnız daha önce bulunan doğalgazlar nereye üçtü onuda merak ediyorum .17 Haziran 2010 doğalgaz rezervi bulundu müjdesi verildi.Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Batı Karadeniz açıklarında sürdürdüğü doğalgaz arama çalışmaları

sırasında 1.600 metre derinlikte yeni rezerv bulunduğu bildirildi. Akçakoca sahilinin yaklaşık 14 kilometre açığında, denizin 100 metre derinliğinde yeni bir kuyu açılarak sondaj çalışmalarında bulunduğuna göre seçim yaklaşıyor.. Erdoğan’ın 'Erken seçim düşünmüyoruz' açıklamasından sadece birkaç gün sonra, ülkenin güneydoğusundaki bir kentte 11,2 milyon varillik petrol yatağı 'keşfedilmişti'. Enerji Bakanı, AKP’nin İstanbul dahil büyükşehirleri kaybettiği 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce yine iki kentte 'yüksek kalitede' petrol bulunduğunu 'müjdelemişti.' Bu da yetmedi, Türkiye’nin Yunanistan sınırındaki Trakya bölgesinde 'Ülkenin 10 yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar' doğalgaz bulunduğunu açıklamıştı. Tesadüf bu ya, 'Türk tipi başkanlık' sistemine sahip ilk cumhurbaşkanını seçtiğimiz 24 Haziran 2018’den hemen önce de petrol bulduk! Hatta Erdoğan, o dönem Enerji Bakanı olan damadı Albayrak ile petrolün bulunduğu Çukurca’ya giderek kameralara poz vermişti.

AKP’nin tek başına iktidarı kaybedince tekrarlattığı 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde ise adeta zenginliğe boğulduk. Karadeniz’de Ruslarla birlikte 30 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervine kavuştuk. Aynı seçimlerden önce, 600 milyon metreküplük bir doğalgazımız daha çıkmıştı!" ded,.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=