Lütfen bekleyin..



Tunç; "işçiler de ek ödeme almalıdır."

22 Ağustos 2020, 09:23 - Okunma: 993

Ülkem İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı Mahmut TUNÇ açıklamasında “COVID-19 virüsü ayrım yapmıyor, Sağlık Bakanımız da çalışanlar arasında ayrım yapmamalıdır!" dedi.Başkan Tıunç açıklamasında " Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Fahrettin KOCA, yapmış olduğu basın açıklamasında “Özellikle COVID’li hastalarla ilgili yoğun ilgilenen branş yada branş dışı hekimler yada

sağlık çalışanları olmak üzere 1 Ağustostan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ek ödeme yapılacağını, ayrıca Covid’li hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerimiz ya da sağlık çalışanlarımızla ilgili Ocak ayı esas alınarak bir ek ödeme planlanacağını" ifade etmiştir. Bu uygulamaya aile hekimlerinin de 1 ağustos itibari ile dahil olacağını duyurarak, "Sağlık çalışanlarımızın eforu para ile ölçülemeyecek kadar çok önemli" diye eklemiştir.
Bakanlığın sağlık çalışanlarının COVID-19 ile mücadelede göstermiş oldukları üstün gayret, özveri ve başarı nedeni ile onların moral-motivasyonunu yükseltmek ve verilen değeri bir nebze olsun göstermek amacı ile yapmış olduğu uygulamayı takdir ediyor, herkes gibi bizler de sonuna kadar destekliyoruz. 
Fakat sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu tekrar tekrar hatırlatarak, bu hizmetin başlangıcından sonlandırılmasına kadar geçen sürede rol alan herkesin sağlık çalışanı olduğunun altını çizerek, yapılan iyileştirmeden sadece memurların faydalanacak olması, işçi statüsünde çalışan personelin  faydalanamayacak olması bizleri, sağlık kurumlarında işçi statüsünde çalışan sağlık personellerini ve kamuoyunu derinden üzmüştür. 
COVİD-19 salgını ile mücadelede sağlık çalışanları salgın hastalığa maruz kalma riski içerisinde büyük fedakârlıklar göstererek çalışmaktadırlar. COVID-19 virüsü işçi memur ayrımı yapmamakta, tüm çalışanlar virüse aynı oranda yakalanabilmektedir. Pandemi sürecinde birçok işçi kardeşimiz bu virüse yakalanmış olup, maalesef içlerinden hayatını kaybedenler de olmuştur.
             Sağlık hizmetleri sunum süreci içerisinde hastaya ilk müdahaleyi yapıp sağlık kuruluşuna transferini sağlayan ambulans şoförleri, acil tıp teknikerleri, sağlık kuruluşuna ulaştığında hastanın kaydını gerçekleştiren ve gerekli tahlil-tetkiklerin sisteme girilmesini sağlayan veri giriş personelleri, hastayı muayene eden doktoru, tedavileri uygulayan hemşiresi, sedyesini taşıyan hasta bakıcıları, yönlendirme personelleri, tahlillerini yapan laboratuvar teknisyenleri, radyoloji işlemlerini yapan personeller, serviste çalışan kat sekreterleri, hastanede katların, koridorların, odaların temizliğini yapan temizlik personelleri, hasta bilgilerinin sisteme girilmesini sağlayan HBYS bilgi işlem personelleri ve teknik birim personelleri, hastaların ve çalışanların güvenliğini sağlayan güvenlik görevlileri ve hastalara ve refakatçilerine yemek hazırlama ve dağıtma işini yapan yemekhane personellerine kadar görev yapan işçiler de, tüm süreç içerisinde aktif rol oynamakta ve en az Sağlık Bakanımızın açıkladığı ek ödeme alacak sağlık çalışanları  kadar, söz konusu ek ödemeden faydalanmayı hak etmektedirler. Aynı zamanda Aile Sosyal Politikalarda çalışan işçiler başta olmak üzere, salgın hastalıkla mücadele eden tüm işçilere de ikramiye verilmelidir.
Sağlık çalışanlarının moral-motivasyonunu arttırmak adına büyük önem teşkil eden iyileştirme uygulaması, bir kesimi memnun ederken diğer kesimi küstürmemeli, iş barışını ve moral-motivasyonu bozmamalıdır.
 Memur-işçi ayrımı yapılmaksızın ve statüye bakılmaksızın (sürekli işçi-taşeron işçi) sağlıkta çalışan işçilerin tamamı Sağlık Bakanımızın açıkladığı ek ödeme planına dahil edilmelidir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=