Lütfen bekleyin..



Mayın kurbanları anıldı!

03 Ağustos 2020, 14:19 - Okunma: 1145

2010 yılında yaşanan üzücü mayın olayında yaşamlarını yitiren Batman Raman aşiretinin barış elçisi Süleyman Özdemir’in çocukları, Batman belediyesi eski eş başkanı Sabri Özdemir'in abileri İnsan hakları savunucuları Sadi,Salih,Sıdık ÖZDEMİR; ve eski Batman Baro Başkanı Sedat Özevin ölümlerinin 10. yıl dönümünde mezarları başında anıldı.

İHD MAYIN KURBANLARINI UNUTMADI
Özdemir kardeşler ve Özevin’in mezarı başında anma programı düzenleyen İnsan hakları Batman Şubesi yaptıkları açıklamada “Yaşadığımız coğrafyanın geçtiği en acımasız, en zor yıllarında inisiyatif alarak yaşanılan acılara son vermek için her türlü mücadeleyi veren ve bu uğurda mayın patlaması sonucunda canından olan 4 barış elçisi ve insan hakları savunucusu yoldaşımızı saygıyla anıyoruz.

10 yıl önce 1 Ağustos 2010 Tarihinin sabahında üzerinde yaşadığımız coğrafyada zihinlerimizde büyük tahribatlar ve travmalar yaratan bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Aradan tam 10 yıl geçti. Bu vahim olayda yitirdiğimiz dört güzel insan yıllarca insan haklarını savunan ve bu uğurda canlarını siper eden dostlarımızdı. İnsan Hakları Derneği Ailesi olarak sadece mücadeleci yoldaşlarımızı değil, birlikte anılar biriktirdiğimiz yoldaşlarımızı kaybettiğimizin acısını ve üzüntüsünü halen ilk günkü gibi yaşıyoruz. Çalışmalarının odağına hep insan sevgisini ve saygısını ön planda tutan yoldaşlarımız için onlara temas eden bütün herkes kalplerinde aynı acıyı yaşamıştır.
Barışı savunmak yürek işidir, barışı savunan yürekli insanların daha yüksek sesle konuşmalarını istiyoruz. Yoldaşlarımızın anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=