Lütfen bekleyin..



BATMAN'DA SON 7 AYDA 7 KİŞİ BOĞULARAK ÖLDÜ

29 Temmuz 2020, 15:30 - Okunma: 1597

Serinlemek için girdikleri Batman Çayı’nda, gölet ve su kanallarında bu yıl 7 kişi boğularak hayatını kaybetti.Serinlemek için girdikleri Batman Çayı’nda, gölet ve su kanallarında bu yıl 7 kişi boğularak hayatını kaybetti. Batman Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır, "Halkımızdan önemle ricamız şudur, beş dakikalık serinleme adına kendi ailenizi çevrenizi acıya, gözyaşlarına

boğmayın. Batman Çayı her sene onlarca can almaktadır. Halkımızdan ricamız ilgili kurumların yaptıkları uyarılara uyalım ve bilmediğimiz sulardan uzak duralım" dedi.

Yaz aylarında artan sıcaklıklardan kaynaklı serinlemek için girdikleri Batman Çayı’nda, gölet ve su kanallarında boğularak hayatlarını kaybedenlerin sayısında her yıl artış yaşanıyor. Yaşanan can kayıplarına rağmen özellikle çocuk ve gençler çay, gölet ve su kanallarında yüzmeye devam ederken. son olarak  Batman merkeze bağlı İkiztepe köyü mevkiinde Mahmut Uyar ve  beraberindeki yeğeni Cebrail Uyar ile birlikte serinlemek için Batman Çayı'na girdi. Çayda bir süre yüzen amca ve yeğen, akıntıya kapıldı. Durumu fark eden çevredekiler, güvenlik güçlerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen, Batman Belediyesi itfaiye müdürlüğüne bağlı  dalgıç ekibi ve AFAD ekipleri, Batman Çayı'nda arama çalışması amca yeğenin cansız bedenlerine ulaşıldı. Üç gün önce Batman’da sulama kanalına düşüp tahliye borusuna sıkışan genç hayatını kaybetti. Sulama kanalının akımına kapıldığını gören yakınları durumu Batman Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirmesi üzerine kısa sürede olay yerine giden itfaiye ve AFAD ekipleri, 3 metre kazının ardından su tahliye borusuna ulaştı. 3 saat süren çalışmanın ardından borunun içerisinde Ramazan Özgün'ün (17) cansız bedenine ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri, cenazeyi sağlık görevlilerine teslim etti.Yaşanan boğulma olaylarına dikkat çeken Batman Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır, havaların ısınmasıyla beraber bölgede boğulma vakaları meydana geliyor. Vatandaşlarımız Batman Valiliği ve diğer kurumların yaptıkları uyarılara uyulması durumunda boğulmalar yaşanmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Bakır, "Yüzme bilmeyenlerin serinlemek amacıyla özellikle Batman Çayı olmak üzere kanal, göl ve göletlerde suya girmeleri sonucunda boğulma vakaları ile karşılaşıyoruz. Havaların ısınmasıyla beraber görülen bu boğulma vakalarında özellikle insanların kanal, göl, gölet ve nehirlere serinlenmek amacıyla bıraktıkları ve boğulma vakaları da en çok bu bölgelerde yaşandığı görülmektedir. Batman Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak, insanların bu tür acıyı yaşamaması için, insanların kendi başlarına suya girmemeleri, ailelerden habersiz Çay, kanal ve göletlerde fazla uzaklaşmaları konusunda uyarıyoruz. 10 dakikalık bir serinlemek amacıyla kendi ailelerine gözyaşı ve acı çektirmeleri konusunda tekrardan sizin aracılığınızla uyarıyoruz" diye konuştu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=