Lütfen bekleyin..



Davutoğlu “Türkiye’nin demokratikleşme sorunlarını çözeceğiz”

26 Temmuz 2020, 12:18 - Okunma: 915

Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı, birinci olağan kongresini Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi. Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Kürt sorunu ve demokratikleşmeyle ilgili önemli mesajlar verdi.Türkiye’de en erken teşkilatlanma çalışmasını tamamlayan Batman’dan ilk olağan kongresini gerçekleştiren

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na Batman’da sevgi seli vardı. Havalimanında çok sayıda partili tarafından karşılanan Davutoğlu yüzlerce aracın katıldığı konvoy eşliğşinde şehre giriş yaptı vatandaşları selamladı.  Yoğun ilgi gören kongrede tek aday olan İl Başkanı Abdülbaki Polat, parti üyelerinden aldığı güven oyu ile yeniden göreve geldi.
Salon Rezidansta yapılan kongreye Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra partinin kurmayları, bölgeden çok sayıda teşkilat mensubu, Deva Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, İyi Parti İl Başkanı Kısmet Çelik,  partililerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.Kongrede Divan Başkanlığına seçilen Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten’in ardından İl Başkanı Abdülbaki Polat bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapan Polat gösterilen yoğun ilgiye teşekkür etti.  


“MÜREFFEH VE HUZURLU BİR ÜLKE TEMENNİSİ”
Daha sonra İl kongresine katılan partililere seslenen Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, kongrede bulunanları Kürtçe selamladı. Coşkulu bir kongrenin olduğu Batman’da konuşan Davutoğlu Kürt sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu konuşmasında “Kürt meselesi esas olarak ülkemizdeki demokratik hakların eksikliğinden ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklanmıştır.  Sorunu yaratan Kürt vatandaşlarımızın varlığı değil, geçen yüzyılda yaşanan parçalanmaların devlet aklına yüklediği korkular, bu korkulardan kaynaklanan kısıtlamalar ve bu kısıtlamaları istismar eden terör faaliyetleridir. Dolayısıyla çözüm kimliklere dayalı her türlü ayrımcılığın engellenmesi ile Kürtlerin demokratik vatandaşlık anlayışı temelinde bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşları oldukları inancının pekiştirilmesiyle sağlanabilir. Nitekim bu konuda mesafeler de alınmıştı. Ancak tekrar zamanı geriye akıtmaya çalışanlar var.Zamanı geriye akıtmaya çalışanlara karşı biz geleceği inşa etmeye geliyoruz. Gelecek Partisi, Türkiye’nin demokratikleşme sorunlarını çözmüş, toplumsal yaralarını sarmış̧, her türlü ötekileştirme ve aidiyet sorunlarını ortadan kaldırmış, müreffeh ve huzurlu bir ülke olmasını amaç edinmektedir.” Dedi. 
BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU
Kongrenin ardından Batman’ın yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Davutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Batman ve bölge halkının göstermiş olduğu teveccühe teşekkür eden Davutoğlu hükümeti eleştirerek “Bu ülkeye daha fazla kötülük yapmasınlar diye uyarıyoruz,Ülkemizin geleceğini karartmasınlar diye uyarıyoruz.Adam kayırmacılıktan, akraba kayırmacılıktan vaz geçin yeter artık diyoruz.Şu israfa, yolsuzluğa bir son verin artık diyoruz.Tam demokratik bir Türkiye’den, adaletten, ahlaktan, şeffaflıktan ve adil bir gelir dağılımdan bu kadar korkmayın diyoruz.” Dedi.


ESNAF ZİYARETİNE ÇIKTI 
Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kongre sonrasında Batman’da esnaf ziyareti yaptı. Gülistan Caddesinden geçen gençlerle selfie yapan Davutoğlu Batman esnafının hal ve hatırını sordu. Sıcak bir karşılamanın olduğu Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Batman’dan memnun bir şekilde ayrıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=