Lütfen bekleyin..



Ayasofya Camisi için Lokma dağıtıldı

26 Temmuz 2020, 12:12 - Okunma: 534

Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından vatandaşlara lokma tatlısı dağıtıldı. AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, Hüsnü Genç Camisinde kılınan Cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada tarihi bir günü yaşadıklarını söyledi.

Gür, "86 yıl sonra büyük bir hasret içinde  beklediğimiz güne ulaştık. Allah'a şükür Ayasofya cami olarak ibadete açıldı. Ayasofya öyle alelade bir mabed değil. Ayasofya hakkın batıla galebe gelmesinde bir semboldür. Biz de bugün bu münasebetle cami önünde vatandaşlarımıza lokma dağıttık. Allah'ın izniyle Ayasofya'nın açılışı Kudüs ve Mescidi Aksa'nın  kurtuluşuna vesile olacak ve onu müjdeleyecek bir adım olacak. Tam bağımsızlık ve özgürlüğümüzün nişanesi de olacak. Ayasofya açıldı. Allah'a şükrediyoruz. Tüm İslam alemine mübarek olsun" dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=