Lütfen bekleyin..



Ayasofya'nın açılışına Batman'dan 35 yürek şahitlik edecek!

24 Temmuz 2020, 15:49 - Okunma: 654

Batman Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Genç Birlik ve Batman Üniversitesi, Ayasofya Camii'nin açılışı için İstanbula 35 öğrenci gönderdi. Geçtiğimiz günlerde Danıştay kararı ile cami olan Ayasofya, bugün kılınacak Cuma namazı ile resmen camii olacak. Birçok davetlinin olacağı açılışta, vatandaşlar da

 belirlenen alanlarda Cuma namazı kılacak. 

Ayasofya Camii'nin açılışına katılmak için Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Genç Birlik ve Batman Üniversitesi, 35 öğrenciyi Batman'dan İstanbul'a gitmek için uğurladı. Milli Türk Talebe Birliği Şube Başkanı Ferit Şimşek yaptığı açıklamada: "Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği Genç Birlik ve Batman Üniversitesi ile beraber Ayasofya'nın açılışı dolayısıyla bu tarihi ana şahitlik etmek ve Türkiye’mizin İslam’ın son kalesi olduğunu haykırmak için 30 öğrencimizle Birlik’te Ayasofya Camii'nin açılışı vesilesiyle İstanbul'a hareket edeceğiz inşallah. 86 yıllık esaretten sonra 'Zincirler kırıldı Ayasofya açıldı' bu vesileyle Ayasofya'nın açılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün yetkililerden Cenabı Hak razı olsun inşallah." dedi. 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=