Lütfen bekleyin..



Batman’da 15 Temmuz coşkusu

16 Temmuz 2020, 16:48 - Okunma: 982

Batman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar Atatürk parkında bir araya geldi.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından İl Müftüsü Turgut Erhan dua etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ile AK Parti İl Başkanı A. Akif Gür birer

konuşma yaptı. Atatürk parkına gelen ailelere ve çocuklara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Programa çok sayıda kurum müdürü, siyasi parti temsilcisi, STK Oda ve dernek başkanıda katıldı.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

5 Temmuz coşkusunun yaşandığı Batman’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşması sinevizyondan izlendi. Etkinlikte mehter takımı gösteri sundu, Grup Dergah ise ilahiler seslendirdi.


“15 TEMMUZ MİLLETİN DİRİLİŞİDİR”
Akparti İl Başkanı Akif Gür konuşmasında “15 Temmuz tıpkı istikbal harbimiz gibi milletimizin topyekün kıyamıdır, dirilişidir ve şahlanışıdır. Anadolu toprakları o gece bize bir kez daha vatan kılınmıştır. Allah’ın inayeti milletin dirilişi yüz milyonlarca kardeşimizin duasıyla Türkiye yeniden feraha kavuşmuştur.’’ Dedi. 


“MİLETİMİZ BÜYÜK BİR DESTAN YAZDI”
Vali ve Belediye başkan vekili Hulusi Şahin, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir destan yazdığını vurgulayarak “Darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti. Birilerinin bunu romanlaştırarak anlatsaydı inanmaz çok abartmışlar derdik. En çılgın senaristin bile hafzalasının almayacağı ihanetin, felaketin senaryosunu hazırlamışlar. O menfur gece 16 Temmuz sabahına döndüğünde artık bir zafer sabahına uyandığımız gün oldu ve bütün dünyanın parmağını ısırdığı bir büyük demokrasi zaferini Türk milleti dünyaya ilan etmişti. O gece en büyük direnişlerden biri yaşanmıştı.” Şeklinde konuştu. 
Programda Batman’da çeşitli kurumlarca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ve öğrencilere hediye ve kupalarıda verildi. 

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=