Lütfen bekleyin..



15 Temmuz'un yıl dönümünde Şehit Polis adına mescit açıldı

15 Temmuz 2020, 17:52 - Okunma: 819

Batman Üniversitesi’nde mezun olup daha sonra Polis olan ve Şehit düşen Polis memuru adına mescit açıldı. 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde nöbeti sırasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından şehit edilen Batman Üniversitesi mezunu polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına yaptırılan mescidin açılışı gerçekleştirildi.

Tamamlanan mescit ise düzenlenen açılış programı ile hizmete girdi. Açılış törenine Batman Valisi Hulusi Şahin'in yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 


‘YÜZYILIN KÖTÜLÜK HAREKETİ’
Burada bir konuşma yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Fetö terör örgütünün yüzyılın kötülük hareketi olduğuna işaret eden Şahin, 'Sizin insanınızı, sizin çocuklarınızı, sizin silahlarınızı size karşı kullanıyor. Bu herhangi bir düşmanın yapacağı bir şey değil çok daha ağır bir şeydir. O günleri hatırlayın. Anadolu’nun fakir insanlarının parasını aldılar. Washington'un senato koridorlarında lobiciliğe harcadılar. Batının ezoterik sapkın inançlarının taban bulması için harcadılar" dedi. 


ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ
Konuşmadan sonra Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş  ile Vali Hulusi Şahin, tarafından şehit polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın mezuniyet diploması İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç'a takdim edildi. Daha sonra açılışı yapılan mescitte mevlit okutularak, şehitler için dualar edildi. Daha sonra Turgut Özal Bulvar Batman Park önünde açılan 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen serginin açılışını yapıldı. Şahin ve beraberindekiler daha sonra bir alışveriş merkezinde düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu resim sergisini gezdiler.


ŞEHİT KABİRLERİNE ZİYARET
Daha sonra Vali Şahin beraberinde, Alay Komutanı İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Köroğlu  Kıraç, kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla Karşıyaka Mahallesi'ndeki Bozooğulları Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret etti. Şahin, şehit düşen askerlerin kabirlerine gül bıraktı, aileleriyle görüştü. Kur'an-ı Kerim okunan ziyaret sırasında İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dua edildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=