Lütfen bekleyin..



Başkan vekili Şahin; “Geleceğin şehrini inşa edeceğiz”

14 Temmuz 2020, 15:00 - Okunma: 551

Vali ve Belediye başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye birim müdürleri, Batman'daki yerel basın mensupları ve ajans temsilcileriyle bir araya geldi. Basın toplantısında göreve geldiği 3.5 aylık süre, Belediyenin çalışmaları ve projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Vekili Şahin Batman için önemli hizmet ve projelere imza atacaklarını belirtti.

“KENTİN DÖRT BİR YANINA HİZMET VE PROJE SEFERBERLİĞİ”

Kentin gelişimi ve geleceğin şehrini inşa etmek için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Vekili Şahin, ''Hedefimiz 2030 ve 2040 yıllarında 800 bin nüfuslu bir kentin mimarisini hazırlamaktır. Batman'ın sadece bir yerine değil, dört bir yanına açacağımız bulvar ve ana caddelerle kenti bir yüzük gibi süsleyeceğiz, şu an çalışmalarımızın yoğunluğu Korik ve Çamlıtepe’deki  alanlardır. Bir süre önce göreve geldiğimizde kaçak yapılara göz yumduğumuz gibi bir algı oluşturuldu. Oysa en çok karşı olduğumuz konulardan biri de kaçak yapılardır. Kaçak olarak inşa edilen bir çok yapının giriş ve çıkışını dahi kapattık. Yıkım için henüz ihaleyi gerçekleştiremedik, bunun çalışmaları sürmektedir. Asla kaçağa göz yummayacağımız gibi imara uygun bir şekilde bina yapmak isteyenlere de en hızlı şekilde yardımcı olmaktayız. Bizim dönemimizde bina değil, kaçak bir beton dahi dökülmemiştir” diye konuştu.


“BATMAN’A İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ”
Kentin gelişimi ve gündemini değerlendiren Vali Şahin, bir çok bulvar ve caddeyi yeniden dizayn edeceklerini, bunlardan birini Batman Barajından gelen DSİ'nin sulama kanalındaki  şehir merkezinden geçen 7 kilometrelik alanda yürüyüş parkurları ve peyzaj çalışmalarının yapılacağını, öte yandan Esentepe'de inşa edilecek külliyenin bitişiğindeki 110 dönümlük arazide ikinci Millet Bahçesinin yapılacağını söyledi. Vali Şahin, hiçbir kente ikinci Millet Bahçesinin yapılmadığı, kendi taleplerini kırmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnet borçlu olduklarını ve ikinci Millet Bahçesinin sayın Erdoğan'ın Batman'a hediyesi olduğunun da altını çizdi.


BELEDİYE’DEN AÇIK OTO PAZARI
Öte yandan Batman'daki muhtarlara 40 metrekarelik muhtar  evlerinin de yapılacağını duyuran Vali Şahin; “Bu güne kadar Batman'da açık oto pazarını da kazandırdıklarını Batmanlıların artık Pazar günü Otogar bitişiğindeki Nevroz alanında araçlarını alıp satabileceği müjdesini de verdi.

Hizmet denetim takip sistemini kurduklarını açıklayan Başkan Vekili Şahin “Kim nerede,hangi araç nerede çalışıyor anında talip ediliyor.  Tüm araçlarımız takip altında. Fen işleri 2019 yılında toplam 97000 ton asfalt serimi yaptı, biz 170000 ton asfalt dökmeyi planlıyoruz, İtfaiye filomuzu güçlendireceğiz, Otobüs aktarma sistemini geliştireceğiz ve İluh deresinin islahı için yoğun çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=