Lütfen bekleyin..



Cumhurbaşkanı Hasankeyf için talimat verdi

12 Temmuz 2020, 15:15 - Okunma: 1029

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hasankeyf ilçesini ziyaret eden Vali Hulusi Şahin, ilçenin genel sorunlarını masaya yatırdıklarını ve Hasankeyf’te yaşanan sorunların çözülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiğini ve iki koordinatör görevlendirildiğini belirtti. Pandemi nedeni ile merkez ve ilçelerde rutin yapılan muhtar toplantılarına ara verdiklerini ifade eden Vali Hlusi Şahin,

 “Hasankeyf ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda son birkaç gündür, yoğun bir inisiyatif kullanılıyor. Biz ve Belediye Başkanımız sesimizi duyurabildiğimiz kadarıyla mücadele ediyorduk. Ama son süreçte yaşanan tartışmaların ardından Sayın Cumhurbaşkanımız olaya el atarak,  önceki Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem KARAASLAN’ın  koordinasyonunda iki koordinatör ile talimatlar verdiler, Hasankeyf’te eksik hiçbir şey bırakmayın diye. Bugün sizlere müjdeler verebileceğiz. Çünkü artık Hasankeyf’in en üst düzeyde sahibi var. Konuyla ilgili teknik toplantılar yaptık. Ağustos ayı içerisinde oluşturulan çalışma grubu ve tüm bakanlıkların üst düzey yetkilileri Hasankeyf’e gelecekler ve sorunları yerinde inceleyecekler.”

EL-CEZERİ BİLİM PARKI PROJESİ
Şehrin tüm eksikliklerinin giderilmesi konusunda ilgili kurumlar tarafında gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Vali Şahin, “ İlçede turizmin geliştirilmesi için projelerimiz var. Bu projeleri de sunduk, onları da değerlendiriyorlar. Valiliğimizin projesi olan El-Cezeri Bilim Parkı projesini de arz ettim, onu da değerlendirecekler. Bu sayede Hasankeyf’te turistin dikkatini çekecek çok sayıda atraksiyon üretmiş olacağız.” 


Konuşmaların ardından muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Şahin, köylerin yol, su ve altyapı gibi sorunlarını imkanlar ve öncelikler doğrultusunda  giderileceğini ifade etti. 
Muhtarlar toplantısının ardından ilçe esnafını ziyaret eden Vali Şahin, esnaf ile bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=