Lütfen bekleyin..



Köy Çocukları Gezici Kütüphane ile kitapla buluşuyor

07 Temmuz 2020, 16:06 - Okunma: 1031

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Batman İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen içerisinde 2 bin adet kitap ve 5 bilgisayarın olduğu “Gezici Kütüphane” ile köylerde okuyan çocuklar artık kitaba daha rahat ulaşmış olacaklar. Vali Hulusi Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İlimize tahsis edilen Gezici Kütüphane olarak kullanılacak

 ‘Mobil Kütüphane Aracı’nı ziyaret ederek, İlimizde verilecek olan gezici kütüphane hizmetlerine ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. 


GEZİCİ KÜTÜPHANE SADECE 4 İL’DE MEVCUT
Türkiye’de gezici kütüphane tahsis edilen 4 ilden birinin Batman olduğunu ifade eden Valimiz,  gezici kütüphanenin kırsalda çok önemli hizmetler yapacağının altını çizerek, “Köy okullarımızda okuyan çocuklarımız böyle gelişmiş bir kütüphane ve efektif bir internet hizmetinden yoksunlar. Burada yapılacak her türlü etkinlik çocuklarımızın ayağına kadar taşınmış olacak. Gezici kütüphane’de bulunan 2 binin üzerindeki kitaplardan faydalanacaklar ve içerisinde bulunan bilgisayarlardan da internet hizmeti alacaklar. Çocuklarımız için o kütüphanenin ziyareti herhalde unutulmaz bir gün olacaktır” diye konuştu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=