Lütfen bekleyin..



AYGAD gazeteciliğin gelişimine bir imza daha attı

21 Haziran 2020, 21:30 - Okunma: 1350

Türkiye’de gazetecilik adına doğruları yapmaya çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirilemeyen birçok konuya dikkat çeken Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD), ülkemizin 22 ilinden gelen gazetecilerle birlikte İstanbul yerel basınını da katarak düzenlediği eğitim programı ile yine bir ilke imza attı. “Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitimi Projesi” adı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile

 gazetecilere dolu dolu 4 gün geçirtti. Gazete sahibimiz Nimet Dal 4 gün süren eğitim programının sonunda sertifikasını Maltepe Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Selva Ersöz’ün elinden aldı. Ülkemiz ve dünyada yaşanan Koronavirüs Pandemisi sebebi ile hem içerik hem eğitim programı defalarca revize edilen proje, öngörülen tarihlerde yapıldı.

İSTANBUL DIŞINDAN 22 GAZETECİ EĞİTİME KATILDI

Türkiye’nin her bölgesinden Gazete sahibimiz Nimet Dal ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan toplam 22 basın mensubu ile İstanbul yerel basınından 47 kişi olmak üzere 69 gazeteci, Pendik’te 16-19 Haziran tarihlerinde yapılan günlük eğitim çalışmaları ile “Kültür - Sanat Gazeteciliği, Pandemide Kültür ve Sanat, Dijitalleşen Dünyada Kültür-Sanat Faaliyetleri ve Dijital Medyada Kültür Sanat haberciliği” konularında ders gördü.


AKADEMİSYENLER İLE ÖĞRENDİK, SAHAYI GEZİP KEŞFETTİK
Dr. Abdülbeşir Ceylan, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Erhan Eroğlu ve Doç. Dr. Selva Ersöz’ün eğitim sunumları ile yapılan projede, gazeteciler Sultanbeyli’de Aydos Kalesi’ni, tarihi yarımada da Ayasofya Müzesi’ni, İstanbul Boğazı’nı, Şile’de tarihi kaleyi, Şile Bezi Üretim Tesisleri’ni, Gebze’de Osman Hamdi Bey Köşkü Müzesi, Gebze Kalesi ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağ kurduğu Hünkar Çayırını gezerek bilgilendirildiler.


BATMAN’LI DOKTOR CEYLAN SEMİNERDE KONUŞTU
Seminerde Gazetecilere konuşan ve önemli konulara değinen Öğretim üyesi Batmanlı hemşehrimiz Dr. Abdülbeşir Ceylan gazetecilerle yakından ilgilendi. Sıcak tavırları ve konuya hakim olan Dr. Ceylan’ın sunumu tam not aldı. Koronavirüs sürecini ve bu süreçte alınacak olan Önlem ve tedbirlerle ilgili önemli bilgiler veren Dr. Ceylan her bireyin bu süreçte önemlerini alması gerektiğini belirterek önemli bilgiler verdi. 


VALİ VE 6 BELEDİYEYE MİSAFİR OLDULAR
Bu süreçte Başkan Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki AYGAD Heyetleri başta İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olmak üzere, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün misafiri oldular.
TÜM MASRAFLARI BAKANLIK DESTEĞİ İLE AYGAD KARŞILADI
Yapılan derslere ve kültür gezilerine katılan gazeteciler eğitim sonunda Katılım Sertifikası alırken, geçen dolu dolu 4 günün ardından zor da olsa vedalaşarak memleketlerine döndüler.
Tüm giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile AYGAD tarafından karşılanan proje İstanbul’da büyük ilgi gördü.


 “ÖNCELİĞİMİZ GAZETECİLERİN MESLEKİ GELİŞİMİ”
Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ şunları söyledi;
“Bizi biz yapan ortak mirasımız kültürümüzdür. Türkiye’de özellikle son 40 yılda unutulmaya başlanan kültür miraslarımızı yeni nesillere aktarmak adına maalesef çok az haber yapılmaktaydı. Amacımız bu duruma dikkat çekmek ve özellikle Kültür-Sanat konusunda daha fazla haber üretilmesini teşvik etmekti. Bu proje ile amacımıza giden yolda önemli bir köşe taşını da geride bıraktık. Eğitim ve çalıştay programlarımız devam edecek. Türkiye’nin çok zengin olan kültürünün yanında unutulmaya yüz tutan sanat çalışmaları da bu sayede daha fazla haber konusu yapacağız. Haberleri yaparken nelere dikkat etmemizin gerektiğini de dinlediğimiz bu eğitimler sonrasında, pandemi sürecinde zorlaşan kültür-sanat çalışmalarının daha fazla duyurulmasını hedefliyoruz.” Dedi,


“Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı”nda konuşan Doç. Dr. Selva Ersöz, 22 ilden 60 gazetecini katıldığı programda, “Basında Kültür ve Sanat Kavramları” adlı bir sunum yaptı. Kültür ve sanat haberlerinin basında yeterli bir şekilde yer bulmadığını ifade eden Ersöz, örnek haberler üzerinden sunumuna devam etti.
Doç. Ersöz daha sonra katılımcıların yayın organları üzerinden uygulamalı olarak örnekler verdi. Kültür ve sanat haberlerinin doğru bir şekilde verilmesinin önemine değinen Ersöz, kültürel mirasların da basında geniş yer bulması gerektiğinin altını çizdi.  


DAL TEŞEKKÜR ETTİ
Gazete sahibimiz Nimet Dal seminerin oldukça faydalı geçtiğini belirterek kendilerini bu seminerde ağırlayan değerli AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ’a, Dr. Abdülbeşir Ceylan, yönetim kurulu üyeleri, 4 gün boyunca seminerde önemli bilgiler veren akademisyenlere, Meslektaşlarına ve kendilerini misafir eden ilgi alakalarını eksik etmeyen İstanbul İlçe Belediye Başkanlarına teşekkür etti.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=