Lütfen bekleyin..



SES; "Batman halkını sağlığına sahip çıkmaya davet ediyoruz !!!"

19 Haziran 2020, 16:18 - Okunma: 907

Ses Batman Şubesi Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Deniz Topkan Covit 19 salıgınıyla ilgili uyarısını yaparak vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Başkan Topkan açıklamasında bazı talepleri dile getirdi “ – Sağlık emekçilerine 5 günde bir test yapılmasını sağlamalı,– Temaslı ve enfekte olan sağlık emekçilerinin korunması için tüm tedbirler ikirciksiz yerine getirilmeli

– Sağlık Bakanlığı enfekte sağlık emekçilerine ilişkin bilgiyi sendikalar meslek örgütleri ve kamuoyu ile paylaşmalıdır.
– 1 Haziran sonrası bilimsel verilere dayanmayan ve gerekli hazırlıkların hiç biri yerine getirilmeden başlatılan yeniden açılma sürecine ilişkin Sendikamızın ve meslek örgütlerinin uyarıları dikkate alınmalı, yeni vaka sayıları göz önünde bulundurularak süreç tekrar düzenlenmelidir.
-Günlük yeni vaka sayısının 200 ile ifade edildiği ilimiz de, toplam vaka sayısı 1700 ü geçmiş bulunmakta sokağa maskesiz çıkarsanız ceza keseriz gibi sıradan yaklaşımları bırakıp halkın sağlığını önceleyen bilimsel kararların uygulanmasını bekliyoruz.Batman halkına çağrımız kendi sağlıklarına sahip çıkarak kendi tedbirlerini almaları yönündedir.-Bulaşın en yoğun olduğu hastanelere Acil durumların dışın da gidilmemelidir
Ticaret odasının. Esnaf oda ve birliklerinin esnafa çağrı yaparak 1 hafta boyunca tedbir amaçlı toplu yaşam alanlarının olduğu iş yerlerini kapatma yönün de tavsiye kararları almalarıdır.
-El yıkama, temastan uzak durma, maske takma, sosyal mesafeye uyma Toplu alanlar da bulunmama aynı özverili yaklaşım ısrarla sürdürülmelidir.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=