Lütfen bekleyin..



Gazeteci Dal İstanbul’da eğitim programına katıldı

17 Haziran 2020, 15:33 - Okunma: 1031

Batman Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nimet Dal, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD)Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla İstanbul’da düzenlediği ‘Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı’na katıldı.  AYGAD ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği  ‘Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı’ Türkiye’nin 22 farklı kentinden gelen yaklaşık 60 gazetecinin katılımıyla başladı.

Açılış töreninde konuşan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ,  14 Haziran’da Bingöl merkezlimeydana gelen 5,7 şiddetindeki depremde evleri hasar gören vatandaşlara geçmişolsun dileklerinde bulunarak sözlerine başladı.

4 GÜNLÜK SEMİNER BAŞLADI

Işıkdağ, “Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum.  Yine Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan, kısa sürede dünyaya yayılıp ülkemizde de görülenve Pandemi ilan edilen covid-19 ile mücadele de en başarılı ülkeler sıralamasının üst basamaklarında Ülkemiz yer almaktadır. Virüs, başta insansağlığı ve ekonomiye verdiği tahribatla birçok ülkeyi çıkmaza sürüklemiştir.Ancak Başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Sağlık Bilim Kurulumuz, Sağlık çalışanlarımız ve tüm ilgililerin üstün gayretleri neticesinde bu virüsten enaz hasarla kurtulmamızı sağlamaya çalışmaları takdire şayandır. Son verilere baktığımızda çalışmaların ve gayretlerin ne derece ciddi ve önemli icraedildiğini görebiliyoruz.

Bu azimli çalışmalarından dolayı Başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.Vatandaşlarımızın belirlenen kurallara riayet etmeleri kendi ve sevenleriaçısından önem arz eder. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, hastaolanlara acil şifalar diliyorum. Maalesef son birkaç gündür vakalarda artış görülüyor. Belirlenen kurallara uyum sağlarsak, virüsü hem bedenimizden hem ülkemizden def edeceğimize inanıyorum” diye konuştu. Işıkdağ: Amacımız Kültür ve Sanat Alanında Yapılan Çalışmaları Topluma Doğru Aktarmak“Tarih boyunca çok farklıkültürlerle iletişim kurarak zenginleşen büyük bir medeniyetin mirasçısı olan milletimizin, bu olağanüstü kültürel birikimini doğru ve etkin bir biçimde kullanması konusunda biz basın mensuplarına da önemli görevler düşmektedir”diyen Işıkdağ,

“Bu olağanüstü kültürel mirasımızın gelecek nesillere hakkıyla aktarılabilmesi adına, öncelikle üstesinden gelmemiz gereken bilgi, kavrama,analiz ve sentez basamaklarını doğru adımlarla çıkabilmemiz için pusulaya ihtiyacımız var. Bu pusulanın gösterdiği yönü doğru tayin edip yorumlamak da biz basın mensuplarının temel görevlerinden biridir. Bu kapsamda AYGAD Başkanlığı görevini üstlendiğim günden bu güne gerek şahsım gerek yönetim kurulu üyelerim ile basın mensuplarının nitelik ve eğitim alanında layık olduklarınoktaya ulaşabilmeleri için önemli çalışmalara imza attık. Bu programımız da yine bu çalışmalarımızı taçlandıracak nitelikte kapsam ve değere sahiptir.Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitim programımızın amacından da kısaca bahsetmek isterim.

Eğitimimizin amacı; hükümetimizin ve yerel yönetimlerin kültür vesanat alanında yapmış oldukları çalışmalarını toplumumuza doğru ve layıkıyla aktaracak olan basın mensuplarımızın bu alanda yeterli donanıma sahip, bilgibirikimi, gözlem ve yorumlayabilme kabiliyeti ile birlikte liyakati de elden bırakmadan çok yönlü kazanımlarla kendilerini geliştirebilecekleri fırsatı sağlamaktır” şeklinde konuştu.  Açılış programında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Program daha sonra eğitim çalışması ile devam etti. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu katılımcılara iletişimde farkındalık konusunda bir seminer verdi. Sultanbeyli’de yenilen öğlen yemeğinin ardından program, Aydos kalesi gezisiyle sürdü. Durum değerlendirilmesi yapılmasının ardından ilk gün programı tamamlandı. Program 4 Gün Boyunca Dolu Dolu Geçecek  4 gün boyunca dolu dolu geçecek olan programda, çeşitli atölye ve eğitim çalışmalarının yanı sıra katılımcılara İstanbul’un tarihi ve turistik mekanları da gezdirilecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlhan müjdeci
1559 gün önce
Batmanımızın sevilen gazetecilerinden olan Nimet Dal başarılarının devamını dilerim
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=