Lütfen bekleyin..



Maske takmayan 55 kişiye 21 bin 550 lira ceza

16 Haziran 2020, 15:50 - Okunma: 867

Batman’da ölümcül korona virüsün önlenmesi için yapılan ‘maske’ uyarılarını hiçe sayanlar önce uyarıldı sonra para cezasına çarptırıldı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve uzmanların salgının kontrolü için maske uyarısını her gün yenileyen Valilik, uyarıların ciddiye alınmaması üzerine ceza işlemlerine yeniden başladı.

 Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ve Belediye Zabıta ekipleri, caddeleri ve kalabalık yaşam alanlarını gezerek maske takmayanları sık sık uyardı. Uyarılara rağmen maskesi olmayan ve olup cebinde taşıyanlara ise para cezaları verildi. Turgut Özal Bulvarı ve şehrin çeşitli caddelerinde bu kurala uymayan 55 kişiye 21 bin 560 lira ceza kesildi.
MASKE TAKMAYANLARA CEZA
Batman Belediyesi zabıta ekipleri, kent merkezinde devriye görevi sırasında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda 55 kişinin maskesiz dolaştığını tespit etti. Maskesiz dolaşan 55 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince toplam 21 bin 560 lira idari ceza kesildi. Denetimler sırasında maskesini usulüne uygun takmayanlar uyarıldı, sosyal mesafeye uymaları hakkında vatandaşları dikkatli olmaları hususunda da uyarılarda bulunuldu. Corona virüsü ile mücadelede sosyal mesafe ve maske kullanım zorunluluğu öne çıkan iki önlem olarak dikkat çekiyor. Bu denetim ve mecburi ceza işleminin insan sağlığı için olduğunu belirten Belediye Zabıta yetkilileri, umuma açık yerlerde, kalabalık ortamlarda, park ve bahçeler, işyerleri her tarafı gezeceklerini belirttiler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=