Lütfen bekleyin..



Pandemi sürecini değerlendirdiler

16 Haziran 2020, 09:16 - Okunma: 628

Türk Hemşireler Derneği Batman temsilcisi Ahmet Bakır’ın covid 19 salgın süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.Bakır açıklamasında “Tüm dünyayı etkisi altına alan covid 19 sürecinde hemşireler olarak en ön safta özveriyle çalışan kahraman hemşirelerimiz, halkımızın sağlığına kavuşması adına haftalarca evlerine gidememiş ve aileleriyle

görüşememiştir .Devletimizin pandemi sürecinin başından itibaren maske ,kolonya gibi koruyucu ekipmanları ilimizde ve ülkemizde halkımıza ücretsiz dağıttı, sokağa çıkma yasakları gibi hastalığın yayılmasını önlemek adına bir çok tedbirler alındı fakat gelinen noktada artık vatandaşlarımızın da üstüne sorumluluk düşmektedir. Tedbiri elden bırakmak sağlık çalışanlarımızın emeklerinin boşa gitmesi demektir. Ramazan bayramı sonrası pandemi tedbirlerinin ülke genelinde esnetilmesinin  hastalık bulaşma riskinin ortadan kalktığı anlamına gelmemektedir.  Bu dönemde halkımızın sosyal mesafe, maske takma ve hijyen kurallarına istisnasız riayet etmesinin sürecin akamete uğramaması adına hayati önem arzetmektedir. Kafe, lokanta, hastane gibi kalabalık yerlerde fiziki mesafeye mutlaka dikkat edilmeli  ve maskesiz bulunulmamalıdır , aksi durumda bu gibi ortamlarda hasta bir kişinin 10 kişiye kadar sağlıklı insana hastalık bulaştırabilme olasılığı vardır. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlardan uzak durmak hepimizin ortak menfaatine olacaktır. Unutulmamalıdır ki bu gün alacağımız tedbirler yarınlarımızın sağlıklı geçmesinin teminatı olacaktır.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=