Lütfen bekleyin..



100 Milyon TL Batman Çayında Boğuldu..!

14 Haziran 2020, 14:38 - Okunma: 1734

İlkeli gazetecilik ve yayın anlayışı ile hareket eden gazetemizin, geçen hafta manşetten verdiği; Batman Çayı Islahı İkmali İşi ile ilgili haberinin yankıları sürüyor.Nitekim 10 yıldır yapımı adeta yılan hikayesine dönen Batmanın en büyük sosyal donatılı projesi de olan Batman Çayı Rekreasyon Alanı çalışmasına altlık teşkil edecek Batman Çayı Islahı İkmali

 İşi ile ilgili bazı bilgileri Batman Kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz:
İlk ihalesi 2010 yılında 45 milyon TL ye ikinci ihalesi 2019  da 85 milyon TL ye + keşif artışıyla 100 milyon TL ye  10 yılda toplamda 160 milyon TL harcanan projenin 35 km'lik kısmının sadece 5 km lik kısmında bitim aşamasına gelinmiştir.
 Projenin ikinci kısım ihalesinde çarpıcı bir detay;2019 yılında Danıştay 13.Dairenin kararıyla ihalenin kesin olarak iptaline karar verilmesine rağmen ihaleyi alan ilgili yüklenici yangından mal kaçırır gibi 2020 yılı başından itibaren 4-5 aylık  kısa bir zaman diliminde tahsis edilen ödeneğin tamamı olan 100 milyon TL harcamıştır. 
Öte yandan geçtiğimiz hafta ilgili idare tarafından yapımı devam eden henüz tamamlanamayan 5 km'lik kısmı için 60 milyon TL daha ek ödenek tahsisi DSİ Genel Müdürlüğünden talep edilmiştir. Projenin geriye kalan 30 km' lik kısmı için ilerde daha ne kadar milyon TL tahsis edilecek merak konusu? 
Bahsi geçen süreçlerin Batman Kamuoyu adına takipçisi olacağımızı, yaşanan olumsuz ihale süreci ve sahadaki uygulamaların, özellikle özlemle beklenen Batman Çayı Rekreasyon Alanı çalışmasını sekteye uğratmamasını temenni ediyoruz. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed
1228 gün önce
Bu işi kim takip ediyor memleket sahipsiz mi
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=