Lütfen bekleyin..



Sancar "demokratik mücadele" startını Batman'dan verdi

09 Haziran 2020, 12:38 - Okunma: 907

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Demokratik Mücadele Programı kapsamında Batman'a geldi.Sancar ve beraberindeki heyet Batman Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Eş Genel Başkan Sancar, araç konvoyuyla kent merkezine geçti. Sancar'a HDP Batman milletvekilleri Necdet İpekyüz,

Feleknas Uca, Mehmet Rüştü Tiryaki ile HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ile görevlerinden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir eşlik etti. Sancar, burada toplanan partililere seslendi. 
  
Kongreden sonra ilk ziyaretini Batman’a yaptığını vurgulayan Sancar konuşmasında: “Batman’da olmaktan şeref duyuyorum, sevinç duyuyorum. Bize oy vermeyen 3 kişiden birinin de gönlü bizdeydi. Onun için 31 Mart’ta oylarınızla seçtiğiniz başkanlarımız bütün Batman halkının iradesiydi. İşte o iradeye hastalık salgın zamanlarında el koydular.. Mehmet kardeşim de Songül kardeşim de Batman halkının iradesini temsil etmeye devam ediyorlar. Halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Elinizdeki yetkilere iktidarın verdiği güce dayanarak gelip binalara el koyabilirsiniz, belediye binasını gelip memurlarınıza teslim edebilirsiniz ama belediye başkanlığı onurunu sadece halk verir. Sadece halkın iradesi verir. İşte o onur bu kardeşlerimizdir. 


 
Gelin, Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim. Çünkü adalet, barış, onurlu yaşam, özgürlük hepimizin meselesidir. Türkiye’deki her bir karış toprakta yaşayan herkesin meselesidir. 
Biz bütün iyi insanlarla bütün vicdanlı insanlarla bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Buna hazır ve açık olduğumuzu her yerde söylüyoruz. Ama buradan şu sonuç çıkmasın, HDP yalnız kaldığı için böyle çağrılar yapıyor. Kendine destek arıyor. HDP hiç yalnız kalır mı? HDP halktır halk!” 
 
Sancar, kentte partililerle yaptığı toplantının ardından Siirt'e geçti.
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=