Lütfen bekleyin..



İluh Deresi çamura büründü

09 Haziran 2020, 12:20 - Okunma: 570

Şehrin ortasından geçen ve yıllardır ıslah edilemeyen adeta mikrop yuvası haline gelen İluh Deresinden son günlerde akan sular yeşil akmaya başladı.Kentin kangren yarası haline gelen İluh Deresinden günlerdir adeta çamur akıyor. Erköklü, Güneyket, Yeni Stadyum ile Güney

Çevre Yolundaki mısır tarlalarının kanal ve sondaj kuyulardan alınan sulama sistemiyle  tarlaları su altında bırakırken, tarım arazilerinden akan sular nedeniyle adeta çamur gibi akıyor. Yaz sezonunun başlamasıyla mısır tarlalarını yanlış yöntemlerle sulayan çiftçiler, çevre felaketine sebep oluyor.
SULAR YEŞİL AKIYOR
Batman, Bismil, Diyarbakır ve bölgede mısır ekili alanlarda sulama dönemi başlarken çiftçiler sulama kanalları vasıtasıyla bazıları ise açtıkları kuyulardan temin ettikleri su ile sulama yapmakta. Geçtiğimiz yıllarda yetkililer tarafından defalarca uyarılan çiftçilerin yüzde 80'i hala (vahşi sulama) sistemiyle ekili alanlarını suluyor. Böylelikle gereğinden fazla kullanılan suyun taştığı toprak ile ilaç, gübre derelere ve toprak altına karışıyor. Tarımsal sulamanın yüksek olduğu bölgede  her yıl bu dönemde Batman ve Dicle çaylarının su rengi çamura dönüşmekte. İluh Deresinden Batman ve Dicle'ye akan suların çamura dönüşmesinin nedeni vahşi sulamadan kaynaklandığı belirtildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=