Lütfen bekleyin..



Tabip Odası ve SES Korona sürecini anlattılar

01 Haziran 2020, 16:15 - Okunma: 436

Batman Tabip Odası ve Ses Batman Şubeleri, Batman’da koronavirüs vakalarına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.Ortak açıklamada “Türkiye’de ilk vaka, 11 Mart’ta tespit edildi. Batman’da ise ilk vaka tahminen İstanbul’dan gelen bir kişide tespit edildi. Bakanlıkça bilgiler paylaşılmadığından,

Batman’da ilk vakanın tarihi sadece tahminle sınırlı. Batman’da 26 Mayıs’ta yapılan resmi açıklamada pcr testi pozitif vaka sayısı: 534 (covıd 19 nedeniyle ilimizde yaşamını yitiren kişi sayısı: 7) olarak açıklandı. 
TABİPLER ODASI VE SES, ÖNERİLER SUNDU
Önerilerin sıralandığı ortak açıklamada “Öncelikle yeniden açılma ya da normalleşme adımları olarak kastedilenin pandemi öncesi normal olmadığı bilinmelidir. Halen ilimizde yeni tanı konulan vakaların olduğu göz önünde bulundurularak adımlar buna göre planlanmalıdır. Sağlık hizmetleri iki ana kulvarda sürdürülmelidir. COVID–19 hastalarının gereksinimi olan koruyucu, tanı, izolasyon ve tedavi hizmetlerinin sunumu ve Salgın sürecinde ertelenmiş, birikmiş olağan sağlık sorunlarına sahip hastaların başvurularına yanıt verilmesi. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının fiziki şartları ve çalışma koşulları yukarda ifade ettiğimiz gibi uzun bir süre bu iki kulvarda da sürdürülebileceği şekilde pandemiye  uygun dizayn edilmeli ve gerekli planlamalar hızlıca yapılmalıdır.” denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=