Lütfen bekleyin..



Batman’da korona mesafeli cuma namazı kılındı

29 Mayıs 2020, 20:20 - Okunma: 1095

Korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren camilerde yasaklanan Cuma Namazı bugün ilk kez sosyal mesafeli ve önlemli olarak bazı cami bahçeleri ve parklarda kılındı. Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir Cuma namazı ve cemaatle namaz kılamayan vatandaşlar Cuma namazına büyük ilgi gösterdiler. Namaz kılınan park ve cami bahçelerinde yer kalmadı.

Cami bahçeleri ve parkta sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1-1.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Namaz öncesi emniyet ve belediye ekipleri namaz kılacak vatandaşları maske takmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Aylar sonra cuma namazını kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, bu virüs salgınının kısa sürede bitmesi temennisinde bulundular.


Atatürk parkında Cuma namazını kıldıran İl Müftüsü Turgut Erhan, namaz sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Müftü Erhan ’’Bugün çok şükür ki cami kapıları bugün bizlere tekrar açıldı. Uzun zaman diliminden sonra Cuma namazını burada kılmış olduk. Bunun için de Cenabı Hakka şükrediyoruz. Devletimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu kurallar ve talimatlara uygun olarak namazımızı kıldık. Bu kurallara uymak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bugün itibariyle Batman’da 30 farklı noktada Cuma namazı kıldık ve vatandaşlarda ilgi gösterip kurallara da riayet etti. İkinci bir emre kadar park ve bahçelerde Cuma namazlarımızı kılmaya devam edeceğiz’’

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=