Lütfen bekleyin..



HDP’li Vekillerden ortak Mobbing ve sürgün açıklaması

23 Mayıs 2020, 17:38 - Okunma: 8891

HDP Batman Miletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, Mehmet Rüştü Tiryaki, Necdet İpekyüz yaptıkları ortak açıklamada bazı kurumlarda yaşanan sürgün ve mobbing iddialarıyla ilgili açıklama yaptılar. HDP’li Vekillerin ortak açıklamasında “Koronavirüs pandemisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürürken,

 salgının yarattığı ya da var olanları derinleştirdiği toplumsal sorunlarla mücadelede sosyal hizmet çalışanları büyük sorumluluk üstlenmiştir. Dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin her zamankinden daha elzem olduğu bugünlerde sendikalar ve meslek örgütleri kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışma yürütme çabası harcarken, Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek özveri ile emek sarf eden sendika üyesi personellerine baskı ve mobbing uygulamakta, çalışanlarının işine keyfi biçimde son vermektedir. Ek ders karşılığı çalışan F.A. isimli çalışan 2020 yılı başlangıcında sözleşmesinin yenilenmesi gerekirken hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmesi yenilenmemiş ve iş akdine son verilmiştir. İki soruşturma İdare Mahkemesinden döndüğü halde haklarında usulsüz soruşturmalar açmaya devam etmektedir. Kurumdaki sendika üyesi çalışanların rotasyon adı altında sürgün edilmesi iş ve çalışma barışına zarar vermektedir.
Sosyal Hizmet çalışanları koronavirüse karşı koruyucu ekipman eksikliği yaşamalarına rağmen işlerini aksatmadan, özveri ile Vefa Destek Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Koruyucu ekipman olmadan çalışmaya devam etmenin hem halk sağlığını hem de kendi sağlıklarını tehdit ettiğini ifade eden çalışanlar hakkında dayanaksız soruşturmalar açılmış, idari para cezası kesilmiştir. Sağlık Emekçileri Sendikası soruşturma ve idari para cezasına itirazlarını sürdürürken, H.I. Erzurum’a, S.B. Osmaniye’ye ve H.A. Yozgat’a bugün (22.05.2020) kendilerine tebliğ edilen kararla sürgün edilmişlerdir.
Sürgün kararının, idari para cezası kesilmesinin hemen akabinde (11 Mayıs 2020) Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazı gönderilerek alındığı anlaşılmaktadır. Zaten para cezası kesilen emekçiler sürgün ile birlikte aynı soruşturmadan iki defa cezalandırıldılar. ” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=