Lütfen bekleyin..



Müftülükten kadir gecesi etkinlikleri

20 Mayıs 2020, 16:58 - Okunma: 822

Kadir gecesi programlarının ilki saat 16’da Batı Raman Kyk yurdunda koronavirüs nedeniyle karantinada bulunan vatandaşlar için sosyal mesafe ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirildi. Programda kuran-ı kerim, ilahi ve kasideler okundu, dua’lar yapıldı.Ardından saat 17.30’da Batman İl Müftüsü Turgut Erhan canlı yayın radyo programıyla kadir gecesinin anlam

ve önemine binaen bir saatlik bir söyleşi yaptı. Batman il müftülüğü tarafından kadır gecesi özel programı Mehmet Emin Terece camiinde saat 20.30’da gerçekleştirildi.program kuran-ı kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Turgut Erhan’ın kadir gecesinin manevi iklimi içerikli bir konuşma yaptı.

İl Müftüsü Erhan: “islamiyet’ten önce cahiliye zulümlerin arttığı bir dönemde allah(c.c.) insanları doğru yola sevk etmek ve hakka yöneltmek için hz. peygamberi ve kur’an-ı kerimi gönderdi. kur’an-ı kerim, ayların sultanı ramazan ayının içerisinde olan kadir gecesinde nazil oldu. bu gece ilahi rahmetin, bereketin, mağfiretin, feyzin ve nurun tecelli ettiği, duaların kabul edildiği, iyiliklerin, hayırların ve hasenatların makbul olduğu bir gecedir.” dedi.
Kadir gecenizi tebrik ediyor ve bu gecenin başta cennet vatanımız olmak üzere tüm insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını cenab-ı allah’tan niyaz ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

konuşmanın ardından müftülüğümüz personeli mevlithanların okuduğu türkçe, kürtçe ve arapça mevlit,ilahi ve kasidelerle sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=