Lütfen bekleyin..



Milletvekili İpekyüz'den sağlık ve ulaştırma önergesi

20 Mayıs 2020, 16:49 - Okunma: 838

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarına yaşanan bazı sorunlarla ilgili soru önergeleri verdi.Milletvekili İpekyüz önergesinde "''Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin tarafından "Kovid-19 Pandemisi Süresince Uluslararası Sağlık Turizmi Kapsamında Ülkemize Gelecek Hasta ve Hasta Yakınları Hakkındaki Tedbirler" başlıklı resmi yazı

, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) ile Türkiye genelinde tüm valiliklere gönderildi. Alınan kararla 20 Mayıs 2020 tarihinden itibaren 31 ülkeden uluslararası sağlık turizmi kapsamında gelecek hastalar kabul edilecek. Önlemlerin maske, sosyal mesafe ve PCR testi olarak belirlendiği bu karar pek çok soruyu da gündeme getirdi. 
Bu bağlamda;

1-Bu kararın alınışında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun herhangi bir görüşü, önerisi olmuş mudur, Bilim Kurulu’nun karar hakkındaki görüşü nedir?

2- Bu karar alınırken, Kovid-19 pandemisi sebebiyle iş yükleri ve yaşadıkları mesleki sorunları artan sağlık çalışanlarının görüşü alınmış mıdır?

3-Ülkemizde ve dünyada salgının henüz kontrol altına alınamamış olduğu bu dönemde kararın yurttaşlarımızın sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı söylenebilmekte midir?

4-Sağlık turizmi konusunda sertifikalandırılmış hastanelerin önemli kısmının özel sağlık kuruluşları olduğu dikkate alındığında kararın özel sağlık sektörünün çıkarlarını gözettiğini düşünmek yanlış mıdır?

5-PCR testinin %30’un üzerinde vaka kaçırma ihtimalinin olduğu gerçeği, bu kararın ülkemize yeni vakaların giriş riskini ve salgının şiddetini artırıcı etki yaratacağına işaret etmez mi?

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=