Lütfen bekleyin..



Batman il protokolü Ilısu barajının üretim açılışındaydı

20 Mayıs 2020, 01:23 - Okunma: 851

Türkiye’nin en büyük elektrik üretim projelerinden biri olan ve 18 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde elektrik üretimi düzenlenen törenle gerçekleşti. Ilısuda düzenlenen törene Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Batman Valisi Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Akparti il başkanı Akif Gür ve kurum müdürleride katıldı.

 6 tribünden oluşan dev barajın ilk tribününün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında kurulan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali'nin altı tribününden ilki, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda hizmete alındı.

Sınıfında dünyanın en büyük gövdesine sahip olan ve Türkiye'nin 4'üncü büyük hidroelektrik santrali Ilısu Barajı ve HES’te ilk türbin dün devreye alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yolu ile iştirak ettiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ise Ilısu Barajı Santral Binası’ndan katıldığı, “ilk türbinin hizmete alınma merasimi” ile ilk etapta 200 MW kurulu gücündeki türbin üretime başladı. İlk türbinin devreye girmesi ile yıllık 687 Milyon kWh hidroelektrik enerji üretimi hedeflenmekte olup, yıllık 355 milyon TL ilave gelir artışı sağlanması planlanmaktadır.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=