Lütfen bekleyin..



Şahin 19 Mayıs bayramını kutladı

17 Mayıs 2020, 15:12 - Okunma: 686

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve spor bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Şahin mesajında “Anadolu'nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basması ile yaktığı milli mücadele ateşi, İstikbal ve İstiklalimiz yolunda kaderimizi değiştiren, tarihimizdeki dönüm noktalarından biri olmuştur.

Yakılan bu ateşle başlatılan Kurtuluş Savaşı, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milletinin genç, yaşlı, kadın, erkek demeden yokluklar içerisinde ortaya koyduğu eşsiz bağımsızlık mücadelesi ile zaferle sonuçlanmış, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.
Atatürk'ün Türk Milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs tarihini Türk Gençliğine armağan etmesi de büyük anlamlar taşımaktadır. Büyük önder Atatürk: “Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali, siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Sizler, yani Yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar. Bir gün bu memleketi sizin gibi anlamış bir gençliğe tevdi edeceğimden dolayı çok memnun ve mesudum” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir.

Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor,  bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımını yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve vatanları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=