Lütfen bekleyin..



İsveçte Covid 19'a yakalanan Batman'lı için ambulans uçak gönderildi

26 Nisan 2020, 13:13 - Okunma: 1154

İsveçte yaşayan Batmanın Gercüş ilçesi Kayapınar beldesinden Emrullah Gülüşken yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeniyle isveçte tedavi edilmeyince yakınları devlet büyüklerinden yardım istedi. İsveçte ölüme terkedilen Batman'lı hemşehrimiz Gülüşke'nin tedavisinin Türkiye'de yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Etrdoğanın talimatıyla Ambulans uçak gönderildi.

Batman'lı hemşehrimiz Enrullah Gülüşken ve ailesi için sabah saatlerinde Ambulans uçak havalanarak covid 19 hastası hemşehrmizi İsveçten alarak Antalya'ya getirerek tedavi altına aldı. Cumhurbaşkanı, Dışişleri ve Sağlık Bakanları harekete geçti ve derhal İsveç'e bir özel ambulans uçak göndererek Batmanlı Emrullah Gülüşken ve ailesini Ankara’ya getirip karantina altına aldı.

Durumu yakından takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyalmedya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06'da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler." diyen Bakan Koca son yaptığı paylaşımda ise "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" dedi. 

Öte yandan İsveç'te yaşayan Batman'lı hemşehrmiz İlham Yıldız'da yaşananları sosyal medya esabından paylaşarak şunları söyledi. Ülkemizden gelen ambulans uçak,Batmanlı hemşehrimizi şu dakikalarda ilk müdaheleyi yaptıktan sonra Malmö havaalanından alıp havalandı. Selametle gider,selametle dönersiniz inşaallah..Rabbim şifalar versin.Bizden memlekete de selam söyleyin."dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=