Lütfen bekleyin..



‘Oruç tutmadan önce doktora kimler danışmalıdır’

14 Haziran 2017, 17:57 - Okunma: 1419

Medical Park Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı, oruç tutmadan önce hastalığı bulunanların uzman doktora başvurmalarını uyardı. Dr. Mehmet Fadıl Edebalı tarafından konuya ilişkin açıklaması şöyle “Aslında oruç tutmak normal insanlar için sağlıklı olmasına rağmen bazı hastalıklar, oruç tutmayı vücut için sakıncalı hale getirebilir. İşte oruç tutmadan önce belli başlı hastalığı bulunanlar uzman doktora danışmalıdır. Oruç tutmak, uzun süreli gıdasız-yemeksiz ve sussuz kalmak, vücutta başta sıvı-elektrolit ve glukoz değerlerinde olumsuz yönde etkilemektedir. Buna bağlı etkilenen hastalıkların bir kısmı hayatı riskli hale getirebiliyor.

Bu hastalıklardan bazıları şunlardır; Şeker hastalığı ve pankreas hastalığı, Şekersiz şeker hastalığı, Böbrek hastalığı :  böbrek ve böbrek üstü bez hastalığı, Hipotansiyon, Hipertansiyon, Yaşlılık, kalp hastaları, Günde belli vakitlerde ilaç almak zorunda kalanlar, Kanser hastaları, felçli hastalar, Alzheimer hastalığı, Antipsikotik ilaç kullananlar, Hamile ve süt emzirenler”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=