Lütfen bekleyin..



İçme Suyu İstasyonuna Revizyon

14 Haziran 2017, 17:47 - Okunma: 1186

Donanım Yenilemesiyle su artışı sağlandı Batman Belediyesi, BASKİ Müdürlüğüne bağlı içme suyu tesislerinde, kapasite artırımına yönelik olarak yürütülen çalışmalarda su pompalama istasyonunda revizyona gidildi. Batman Belediyesi, kentin Ramazan ayında ve yaz döneminde su sıkıntısı yaşamaması için önleyici ve kalıcı tedbirler almaya başladı. Şehrin ana içme suyu istasyonunda yapılan çalışmalarda 6 adet yeni pompa devreye sokularak kapasite artırımına gidildi.Su basıncı ve kapasitesinde düşüşe yol açan fanların aşınması sorununu da revizyon çalışmalarıyla gideren ekipler, elektriklerin kesilmesi ihtimaline karşın devreye otomatikman girecek jeneratörlerin de desteği ile hem su basıncında hem de su metreküpünde artış sağlamış olacak.

Daha önce içme suyu tesislerindeki mevcut kapasiteyle, kentin farklı noktalarında bulunan dağıtım merkezlerine saatte 1800 metreküp su basılırken, yapılan bakım ve destek çalışmalarının ardından bu miktar, saatte 2600 metreküpe kadar çıkabilecek.Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada revizyon çalışmalarıyla sağlanan kapasite artırımı sayesinde, içme suyu istasyonundan; Esentepe Su Deposu, Çamlıtepe-1 Su Deposu, Çamlıtepe-2 Su Deposu, Kuyubaşı TOKİ Su Deposu, Emekli Sen TOKİ; Tilmerç TOKİ su istasyonlarına nakledilen su miktarının bütün kenttin ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=