Lütfen bekleyin..



Batmanlılar, Gelecek Turizmde Diyorsanız Sıra Sizde!

12 Haziran 2017, 17:56 - Okunma: 1037

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Anadolu Efes ortaklığında sürdürülebilir turizm projeleri ile yerel kalkınmaya destek olan “Gelecek Turizmde”nin yeni dönem başvuruları başlıyor. Geleceğe değer katacak sürdürülebilir turizm projeleri, 28 Temmuz 2017 tarihine kadar www.gelecekturizmde.com adresine başvurabilecek.

Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde’ye başvurular başlıyor. Geleceğe değer katacak sürdürülebilir turizm projeleri, 28 Temmuz 2017 tarihine kadar www.gelecekturizmde.com adresine başvurabilecek. 
Türkiye’nin turizm potansiyelini ortaya çıkartmak, bu alanda istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri ile yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla başlatılan Gelecek Turizmde bu yıl 10. yılını kutluyor. 10 yılda Türkiye’nin dört bir yanından 13 sürdürülebilir turizm projesi desteklendi. Yeni dönemde de, üç sürdürülebilir turizm fikrine fon, eğitim, planlama, iletişim, danışmanlık ve teknik destek verilecek.
 GELECEK TURİZMDE İLE İLK DÖRT DÖNEMDE NELER YAPILDI? 
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR): 2007-2012 yılları arasında hayata geçti. DATUR kapsamında Çoruh Vadisi’nin turizm potansiyeli çıkartılarak 20’den fazla ev pansiyonuyla yatak kapasitesi 150’ye çıkarıldı. Bölgede sürdürülebilir turizmi destekleyecek 4 tane sivil toplum kuruluşu kuruldu ve turizmden gelir elde eden gençlerin ve kadınların sayılarında artış sağlandı. Kuş Gözlem Festivali, Gastronomi Festivali gibi etkinliklerle, bölgenin turizm alanındaki bilinirliği uluslararası düzeye çekildi. 5 yılın sonunda Çoruh Vadisi’nin bulunduğu Uzundere, Bakanlar Kurulu tarafından turizm merkezi ilan edildi. Uzundere aynı zamanda 2016 yılında cittaslow ilan edildi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=