Lütfen bekleyin..



8 bin öğrenciye yetenek taraması

17 Aralık 2019, 17:38 - Okunma: 915

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının birlikte organize ettiği, ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması’ 81 ilde olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Geçen yıl startı verilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması’ projesi kapsamında il genelindeki ilkokul 3. sınıflardan 8564 öğrenci

 taramadan geçirildi. Testlerden başarılı bir şekilde geçen 405 öğrenci 2. aşamaya kalmayı başardı. İkinci aşamaya geçen öğrenciler 36 uzman antrenör eşliğinde çeşitli sportif eğitimlerden geçirildikten sonra, başarılı olmaları durumunda 3. aşamaya geçmeye hak kazanacaklar. 25 Kasım 2019 tarihinde başlayan ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması’ Aralık ayı sonlarında bitecek. 
‘BAŞARILI ÖĞRENCİLER EĞİTİLECEK’
‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması’ sonucunda başarılı olan öğrencilerin antrenörler eşliğinde programlı ve disiplinle bir sportif eğitimlerden geçeceklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi. İl Müdürü Özperk; “Öğrencilerimizi doğru branşlara yönlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için öğrencilerimizin ilerde başarılı birer sporcu olmaları yapabilecekleri ve uygun olan branşları seçmeleri gerekiyor. Bu konuda uzman antrenörlerimiz ciddi anlamda çalışarak destek oluyorlar.” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
TPAO Batman Petrolspor hazırlık maçı programında 52 Orduspor FK ile karşıla..
Petrolspor Kulüp başkanı Mustafa Demir, futbolcularla gerçekleştirdiği özel..
Batman Petrolspor'un logosunda, kulübün kimliği ve değerlerini özenle..
Petrolsporlusporcular, Çin'in Chengdu kentinde yapılan Dünya Üniversite..
Batman Petrolspor, Altınordu’dan Muzaffer Kocaer’i iki yıllığına kadrosuna ..
Batman Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu TPAO Batman Petrolspo..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=