Lütfen bekleyin..



Mont Nedir?

29 Kasım 2019, 13:39 - Okunma: 2053

Çeşitli kumaşlardan veya deriden yapılabilen, belin üstünde kalan, kısa ve uzun kollu olabilen bir giysidir.

Çeşitli kumaşlardan veya deriden yapılabilen, belin üstünde kalan, kısa ve uzun kollu olabilen bir giysidir. Mont denilince insanların aklına diğer kıyafetlerin üzerine giyilen ve genellikle soğuktan korunmamıza yardımcı olan bir giysi gelir. Ancak günümüzde tasarımlarının artmasıyla sadece soğuktan koruyan bir giysi olarak düşünülmekten çıkmıştır. Kıyafet kombinlerken en son tamamlayıcı bir parça olarak kullanılmaya başlanmıştır. Tercih edilen bir giysi olduğu için de modelleri her geçen gün artmaktadır. Erkekler, kadınlar ve çocuklar için tasarlanan ve üretilen birçok çeşidi vardır.

Mont Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yeni bir mont alınacaksa bazı önemli özelliklerin göz önünde bulundurulması gerekir. Giyilen diğer kıyafetlerle uyumu yani tasarımı dışında dikkat edilmesi gerekenler vardır. Özellikle kış aylarında giymek için alınacaksa sıcak tutması önemlidir. Kumaşı ince olsa bile astarı kalın olmalıdır. Su ve rüzgârı geçirmemelidir. Cepli modelleri seçmekte kullanış açısından avantajlı olacaktır.

Mont Kumaşı İçin Kalite Önemli

Mont kullanımında kumaşın cinsi ve kalitesi oldukça önemlidir. Sağlam ve kaliteli kumaşlardan üretildiğinde uzun süre kullanılabilirler. Kumaşın kolay temizlenebilir olması ve temizlerken yıpranmaması uzun süre kullanabilmek için gereklidir. Kumaşının terletmemesi aranan bir özellik olmalıdır. Terleten bir kumaş kışın hastalıklara davetiye çıkarabilir. Diğer bir önemli nokta ise sağlık açısından uygun malzemelerle üretilmiş bir giysi satın almaktır. Aksi taktirde deri hastalıkları gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Kaliteli ve sağlıklı mont modellerine ulaşmak için https://www.cacharel.com.tr/yeni-sezon-kaban-mont/ sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=