Lütfen bekleyin..



‘Çevreyi korumak hepimizin ortak görevidir’

04 Haziran 2017, 17:08 - Okunma: 1098

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle vatandaşlara çağrıda bulunarak herkesin çevreyi korumaya duyarlı olmasını istedi. Dernek Başkanı Recep Kavuş tarafından yapılan açıklama şöyle “5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısı ile halkımızı çevreyi korumak için duyarlı ve koruma çağrısında bulunuyoruz. Sürdürebilir, Sağlıklı ve mutlu bir yaşam ancak kirletilmemiş bir doğa ile mümkün olduğu ilkesi ile Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak 16 yıldır durmaksızın mücadele veriyoruz. Her 5 Haziranda olduğu gibi yine bu sene çevre sorunlarını doğamız ve insan sağlığı üzerinde yarattığı tahribatlara dikkat çekeceğiz. 5 Haziran Dünya Çevre günü Çevre sorunlarının yarattığı tehlikelere dikkat çekmek, çevre bilincinin oluşması için önemli bir gündür.

‘ÇEVRENİZİ KORUYUN’
Günün önemine ve İslam dini açısından içinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan ayı dolayısı ile “İslam’da Çevre Hukuku adı altında bir panel düzenleyeceğiz. Batmanda çevre Mücadelesi veren Derneğimizin eski Başkanları Dr.Nuri Kaya ve Hasan Argunağa’nın konuşmacı olarak katılacakları konferansa tüm duyarlı hemşerilerimizi katılım sağlamasını diliyoruz. Aşırı tüketim ve artan nüfus ile birlikte insan eliyle doğamız biraz daha kirlenmekte ve ekolojik denge bozulmaktadır.  Günümüzde tüm dünyada ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliğinin önüne geçmek için artık dur demek gerekir. Her şeyden önce Sanayileşme ve kentleşme adı altında yok edilen doğal ve yeşil alanlarımızı sahiplenmeliyiz. Çevreyi korumak sadece sivil toplum örgütleri, basın kuruluşlarının, gönüllülerin,  görevi değil hepimizin vazifesidir. Bu bilinçle hareket edersek ancak doğamızı koruyabiliriz. Gün toprağımıza, suyumuza, havamıza, yeşil alanlarımıza sahip çıkma günüdür! Tüm halkımıza çağrımız doğamızı korumak için el ele verip bilinçli bir şekilde hareket etmeleridir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=