Lütfen bekleyin..



Valiikten Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği

03 Haziran 2017, 09:00 - Okunma: 1962

Valilik tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen iftar programına; Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Belediye Başkan Vekili Hacı Murat Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Nuri Türkmen, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, gazi ve şehit dernekleri yöneticileri ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı. İftar öncesi Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz masaları dolaşarak, iftar programına katılan şehit yakını ve gazilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Deniz, iki gün önce Şırnak Şenoba'da helikopter kazası sonucu şehit olan  13 kahraman vatan evladımızın  ve  Diyarbakır Lİce ilçesinde  şehit olan askerlerimizin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Mekanları cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun" dedi.
Yüzyıllardır dış güçler tarafından Türkiye'ye yönelik saldırıların devam ettiğini belirten Vali Deniz, ülkemize saldıranlar Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda başaramadıklarını 15 Temmuz'da piyonlarını kullanarak saldırdıklarını belirterek, "Bu millete saldırdılar ama, bu milleti dize getiremediler, getiremeyecekler" diye konuştu.
 
Türk Milleti'nin tarihte hiç bir zaman esaret altında yaşamadığını vurgulayan Vali Deniz,  "Çünkü bu millet asil bir millet, 'ölürsem şehit , kalırsam gazi olurum' diyen bir millettir. Böylesi onurlu bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum.  Bu millette  diz çöktüremeyecekler,  çünkü evladını, eşini ve yakınını vatana feda etmiş ama; sorulduğu zaman da 'vatan sağ olsun' diyebilen sizler varsınız, kahraman gazilerimiz var. Sizlerin hakkını hiç bir şekilde ödeyemeyiz. Bu millet size minnettardır. Sizin için ne yapsak azdır"
 
Terörle mücadelenin  sonuna kadar devem edileceğini  vurgulayan Vali Deniz, " Devletimiz şehit yakınlarımız ve  gazilerimizle ilgili bir birçok düzenleme yaptı, yapmaya da devem ediyor. Bu sizin için bir lütuf değil bir haktır. Bu, devletin ve bizlerin görevidir. Bir ve bütün olarak bu coğrafyada başta bölücü terör örgütü olmak üzere hangi terör örgütü olursa olsun bir tek silahlı terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar korucularımızla, polisimizle, askerimizle, jandarmamız ve halkımızla beraber bu mücadelemiz devam edecek. Bu topraklar huzurlu topraklar olacak ve olmaya da başladı" şeklinde konuştu.
 
Konuşmanın ardından şehit yakını ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Deniz,  sorunlarını dinledikten sonra iftar programı sona erdi. 
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=