Lütfen bekleyin..



Fırıncıların ‘Yemek’ Pişirme Mesaisi

31 Mayıs 2017, 17:15 - Okunma: 1416

Batman’da her yıl Ramazan ayına girilmesiyle birlikte fırıncılar ekmek yapmanın yanında vatandaşların getirdiği güveç, tepsi ve benzeri yemekleri pişirmek içinde mesai harcamaya başladılar.Gültepe Mahallesinin en gözde fırınlarından biri olan Yücebağ Ekmek Fırını ustalarından olan Mevlüt Usta ve Salih Usta Ramazan ayında olunması nedeniyle vatandaşların özellikle güveç türü yemeklere olan ilgisinin artığını ifade ettiler. Mevlüt Usta, “Ramazan ayı ile birlikte mesaimiz arttı. Ramazan ayının ilk gününden itibaren vatandaşlarımız yemeklerini evlerinden çok fırınlarda pişirtiyorlar. Tabi ki bizim buna herhangi bir itirazımız yok. Hem ekmek satıyor hem de pişirim parası alıyoruz. Bazen ekmek alan vatandaşlarımızdan pişirdiğimiz yemeği parasını almıyoruz. İşimiz gerçekten çok zor. Hamd olsun bu yıl Ramazan ayının ilk günleri havalar serin gidiyor. İnşallah bu serin hava ramazan ayının sonuna kadar devam eder. Bunun yanında fırında yanan ateşin verdiği dayanılmaz sıcaklık var.

Lakin şikâyetçi değiliz. Her meslekte olduğu gibi fırıncılıkta da bazı zorluklar olduğu doğru. Ancak Ramazan olması bütün bu zorlukların üstesinden kolaylıkla gelmemizi sağlıyor” dediler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=