Lütfen bekleyin..



Başbakan Yıldırım'dan, İluh Deresi ve Esentepe için Müjde!

23 Mart 2017, 21:57 - Okunma: 1673

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında geldiği Batman’da halka hitap etti.Adalet Caddesinde yaptığı konuşmasında Batman’a geldiğinnden dolayı memnuniyetini dile getiren Başbakan Yıldırım: “Batman’a gelmek, Batmanlılara hizmet etmek benim için gurur vericidir, onur vericidir” dedi. Batman Belediyesinin yapmış olduğu projeler arasında İluh Deresi ile Esentepe’ye Cami yapılmasının değerlendirildiğini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, bu projelerin hayata geçirilmesi için Batmanlılara müjdeli haberi Batman mitinginde verdi.

Batman sevgisinin Petrol yataklarından daha fazla olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım: “Batmanlılar sıkı durun. 2007 Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında yüzde 96 ile ‘EVET’ dedi. Şimdi de 16 Nisan’da yeni bir rekor yazmaya hazır mısınız? Batmanlılar, özgürlüğe “evet”, hukukun üstünlüğüne “evet”, demokrasiden korkanlara “evet” diyerek güzel cevabı siz vereceksiniz. 15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın evetçisi sizlersiniz. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Her vatandaşımız başımızın tacıdır. Türkiye’de hiçbir vatandaşı dışlayıp ayrıştırmadan hizmet ediyoruz. İnsanımızın gönlünün kırılmasına hakkının zayi olmasına izin veremedik. Herkes, her vatandaşımız meşru siyasette kendini özgürce hissedecek. Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz. Mutlu, özgür, barış içinde bir Türkiye ile el ele yürüyeceğiz. Gençler, her zaman yüzünüz ak, bahtınız açık olsun. Rabbim kardeşliğimizi birliğimizi daim eylesin. Batman, geçmişte çok acı yaşadı. Geçmişte büyük acılara şahit oldu. Eski Türkiye’de ne vardı, yasaklar vardı. Dil yasaktı, ana sütü gibi helal o dil yasaktı. Kürtçe yasaktı. Şarkılar yasaktı. Anaların kendi yavrularıyla konuşması yasaktı. Milletçe el ele, gençlerle el ele gönül gönüle bu acıların sona ermesi için mücadele ettik. 80 milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele ettik.

Buradan sesleniyorum; Kürtlüğünüzle, Araplığınızla, gurur duyun, ay yıldızlı bayrağınız ve Türkiye Cumhuriyetinizle de gurur duyun. Biz çamur ve çukur siyaseti yapmıyoruz, eser siyaseti yapıyoruz. Şimdi görüyorsunuz, çukurcu, hendekçi belediyeler yok, Batman pırıl pırıl. Sokaklar temizliğiyle, alt ve üst geçişleriyle pırıl pırıl. Batman her gün daha da güzelleşiyor, daha da güzel hale geliyor. Hasankeyf’e yapılan köprüler İstanbul Boğaz Köprüsünden daha da uzun. Helal-i hoş olsun. İluh Deresini ıslah edeceğiz, etrafını da Batman’ın en güzel mesire alanı haline getireceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmasıyla çok güzel bir şehir ve mahalle ortaya çıkacak. Esentepe Projesini de başlatacağız. Batman’a yakışır muazzam bir cami olacak. Batman’ı cazibe merkezi yapıyoruz. Batman; aşı, yeni fabrikaları, yeni atölyeleriyle daha da büyüyecek. Gençler sizlere için yeni iş alanları ortaya çıkacak.

16 Nisan’da tarihi bir karar vereceğiz. 16 Nisan’da ülkemiz üzerine hesap yapan, tezgah kuranlara bir tokat vurmaya hazır mısınız? Kirli ve tezgahı bozmaya var mısınız? Siyasete siyaset mühendisleri değil, millet istikamet verir. Siyaset sandıkta yapılır, çukur kazmakla, bina yıkmakla, genç, ihtiyar demeden yok etmekle siyaset olmaz. Sokakları kana bulayan, esnafa zorla kepenk kapatmakla siyaset olmaz. 16 Nisan’da sandığa gidip hizmet siyasenide evet diyecek miyiz? İşsiz gençlerimizi geleceğe hazırlamadan bize durmak yok. Bizler, bu sözleri ne kadar samimi ne kadar gönülden söylediğime siz şahit olun. Çünkü ben Anadolu topraklarının çocuğuyum. Bu toprakların şiresiyle bugünlere geldim” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=