Lütfen bekleyin..



Hüdapar'dan Belediyenin Ramazan Şenliklerine Tepki!

30 Mayıs 2017, 12:26 - Okunma: 1920

Batman’da düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Genel Başkan Yapıcıoğlu Belediyenin Ramazan adı altında yaptıkları şenliklere tepki gösterdi."VUR PATLASIN, ÇAL OYNASIN MANTIĞI VAR"HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Batman’da düzelenmiş olduğu iftar programına katıldı.İftar programına Hüdapar GİK üyeleri, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve il teşkilatı, bölgenin kanaat önderleri, âlimler, STK temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda partili ile vatandaş katıldı.HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin’in açılış ve selamlama konuşmasının ardından söz alan Yapıcıoğlu, konuşmasına davete icabetlerinden dolayı misafirlere teşekkürlerini ileterek başladı.BELEDİYENİN RAMAZAN ŞENLİKLERİNE TEPKİBatman Belediyesinin ‘Ramazan Şenlikleri’ adı altında düzenlemiş olduğu etkinliklere tepki gösteren Yapıcıoğlu, “Mübarek bir rahmet ikliminde bizi değiştirmesi beklenen bir ibadet ayındayız.

 Lakin Ramazan toplumu yeterince değiştirmesin diye uğraşan insanlar da var. Bunlar da Ramazanı değiştirmeye çalışıyorlar. Batman’a dün geldim, şehrin en merkezi yerinde Ramazan'ı değiştirme etkinliklerinden bir tanesinin tertiplendiğine şahit olan kardeşlerimden bilgiler aldım. Ramazan sanki bir ibadet, tilavet, Kur’an ayı değil de, bir eğlence ayıymış gibi Türkiye’nin farklı yerlerinde olduğu gibi burada da eğlenceler tertiplenmeye başlanmış. Bu acı verici bir durum. İftar etmek için bir lokma ekmek, bir yudum su bulamayan insanların olduğu bir zaman dilimindeyiz. Savaşların bu dünyayı cehenneme çevirdiği bir süreçten geçiyoruz. Dünya çalkalanıyor ama birileri ‘vur patlasın, çal oynasın’ modunda.” dedi.
KOZLUK SALDIRISINA KINAMA
Geçtiğimiz günlerde Kozluk ilçesinde yola döşenen el yapımı patlayıcının sivil bir aracın yoldan geçişi sırasında patlatılması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de yaralandığı saldırıya değinen Yapıcıoğlu, “Ramazan arefesinde Kozluk’ta patlayan bir bomba ve yeni bir can kaybı yaşandı. Geride 7 yetim kaldı. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan bu ay bitmeden, bu dünyası cehenneme dönmüş olan insanların bu dünyadaki cehennemden de kurtulmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.
YARDIMLAŞMA ÇAĞRISI
İftar edecek ve tek bir lokmaya muhtaç olan pek çok kişinin olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Bir yandan Allah’u Teâlâ’nın bize sunduğu nimetlere şükrederken şu kalplerin inceldiği, duaların makbul olduğu saatte, dakikalarda o kardeşlerimizi unutmayalım. Onlar için hiçbir şey yapamıyorsak bari dua edelim. Ya Rabbi varlığından haberdar olduğumuz ancak yardım yetiremeyeceğimiz kardeşlerimiz var. Güç yetiremediğimizden de bizi mesul tutma Ya Rabbi. Rabbim sonumuzu hayretsin. Birliğimiz dağıldı, paramparça olduk ve birbirimizle uğraşır olduk. Bu hale düştük. Bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldik. İftar edecek bir lokma bulamaz olduk. Hatta bazı yerlerde bazı kardeşlerimiz temiz suya bile ulaşamıyorlar. Bırakın ekmeği iftar edecek temiz bir su bulamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=