Lütfen bekleyin..



TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

28 Mayıs 2017, 17:29 - Okunma: 1135

Açılışa, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap HINÇ, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömür ÇİÇEK, okul müdürleri, daire müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.Okul Müdürü Hasan KESKİN, TÜBİTAK'ın desteği ile hazırlanan bilim fuarının ikincisini, "Geleceğin mucitlerini yetiştiriyoruz" sloganıyla düzenlediklerini söyledi.Bilim fuarlarının, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağladığını ifade eden KESKİN, "Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler, hayal gücü ile üretkenliğin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır." dedi.

Fuara katılan öğrencilerin  buluşlarından biri olan “otomatik çiçek sulama” adlı buluşun liderleri Şevval YILDIZ ve Seyran KARTAL ”Koordinatör öğretmenlerimizle beraber bu tür etkinlikler sayesinde teorik bilgilerin yanı sıra beceri kazanma, araştırmacı ve bilimsel çalışmalara da ışık tutması açısından ve dış dünyaya bağlı kalmadan Çiçeklerin otomatik olarak belirlenen aralıklarda belirlenen su kadar istenilen zaman aralığında sulanması sağlanmıştır. Bu proje geliştirilip bahçelerdeki ağaçların, ekilen veya dikilen sebze ve meyvelerin otomatik olarak sulanması için de kullanılabilir. Bu sayede zaman ve ekonomik tasarruf yapılarak sulama işlemini gerçekleştirmiş oluruz. " diye konuştu.Bu yıl 4 alanda 20 proje ile fuara katıldıklarını anlatan KESKİN, öğretmen ve öğrencilerin gayreti ile ortaya çıkan projelerin, bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ettiklerini ayrıca. Bilim fuarımızın sergilenmesinde emeği ve katkısı olan; Seyran KIRMIZI, Bilal BARAN, Mehmet BEYAZGÜL, Ali Osman OLGAÇ, Mehmet MUĞUÇ, Pervin TANRIKULU, Melek ÇİFTÇİ, İdris BARUT, Abdülbaki ÇETİN, Atilla KOÇAK ve Kasım SEÇKİN’e okulumuz adına teşekkür ederiz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=