Lütfen bekleyin..



Müftü Erhan Müderris Seydalarla bir araya geldi

28 Mayıs 2017, 17:27 - Okunma: 1017

İl Müftüsü Turgut ERHAN’ın ev sahipliğinde TPAO Kristal Park restaurantta gerçekleşen istişare toplantısı Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezzak ATEŞ ve şehrimizin manevi hayatına yön veren müderrisler, emekli müftü, müderris emekli imam-hatiplerin katılımıyla gerçekleşti.İlimizde sürdürülen din hizmetlerinin daha geniş yelpazede vatandaşlara hitap etmesi, dini hayatta yaşanılan sıkıntılar ve bu sıkıntıların giderilmesi, bölgemizde faal bir eğitim yuvası olan medreselerin durumu, müderris ve talebelerin sosyal - kültürel durumu, medreselerin eğitimdeki yeri ve önemi vb. konuların konuşulduğu istişare toplantısı, İlimizdeki müderrislerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İstişare toplantısına katılım sağlayan müderris, emekli müderris imam-hatiplere teşekkür ederek bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut ERHAN, “Cenab-ı Hakk’ın rahmetinin, bereketinin, mağfiretinin, oluk oluk nisan yağmurları gibi üzerimize akmaya başladığı zaman diliminde böyle bir arada, yan yana, omuz omuza olmamız, bizlere güç, kuvvet, enerji, çalışma azmi ve iradesi veriyor. 
Hiç şüphesiz bulunduğumuz şehirde, Batman’ımızda, şehrimizin manevi hayatını ayakta tutan, canlı tutan sizlersiniz. Yetiştirmiş olduğunuz talebeler, okutmuş olduğunuz kitaplar, etrafa ve çevreye saçmış olduğunuz manevi ışık dolayısıyla, şehrin manevi hayat canlı duruyor, canlanıyor. İlerde bizim istikbalimiz, ümidimiz olan evlatlarımızı yetiştirebilmek için gece gündüz demeden gayret ve çaba sarf ediyorsunuz. Bu en başta  herşeyin üzerinde takdire şayan bir durumdur. Görev anlayışından daha ziyade tamamen rıza-ı ilahiyi birinci öncelik sayanlar sizlersiniz. Bu bakımdan Yüce Rabbimizin rızasına uygun çocuklar, gençler yetiştirebilmek, gelecekte yerinizi bırakabileceğiniz müderrisleri kendi elinizle yetiştirebilmek önemli bir husustur.
İl Müftüsü Turgut ERHAN’ın konuşmasından sonra söz alan müderrisler, öncü hocalar, medreselerin resmi statüdeki konumunun iyileştirilmesi, medreselerde verilen eğitim, müderrislerin görev alanı, eğitim alan öğrencilerin profilleri ve eğitim süresi, eğitimini tamamlayan öğrencilerin mezuniyetten sonra istihdamı gibi konular hakkında görüş ve önerilerini ayrı ayrı dile getirdiler.  İlimizde böyle anlamlı toplantıların devam etmesini istediklerini ve memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür ettiler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=