Lütfen bekleyin..



Çocuk Çalıştayı İlimizde Yapıldı

26 Mayıs 2017, 22:36 - Okunma: 2326

Türkiye’nin farklı bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 6 büyük şehir ve 9 İli kapsayan Çocuk Hakları Komitesi Güneydoğu Anadolu çalıştayı 23-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirildi. Aile Sosyal politikalar İl Müdürlüğü’nün bünyesinde oluşturulan “Çocuk Hakları Batman Çocuk Komitesi tarafında düzenlenen 'Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı'na Vali Vekili Serap Özmen Çetin katıldı. Programa; Vali Vekili Serap Özmen Çetin’ın yanı sıra Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven, İlimiz Çocuk Mahkemesi Hakimi Suzan Ayturan ile Şule Birol, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür V. Ümit Çiçek, komite üyeleri ve çok sayıda genç çocuk katıldı.

Çalıştayda; Vali Vekili Serap Özmen Çetin ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven birer konuşma yaptı.
 
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Güven, bizler genel müdürlük olarak çocuklarımızın yapmış olduğu tüm projelere destek olmaya çalışıyoruz. Hem onları koruma notasında hem de onların geliştirdiği projelere destek olma konusunda devletimizin tüm imkânlarını kullanıyoruz. diye konuştu.
 
Vali Vekili Serap Özmen Çetin, Bölgemizin birçok farklı ilden gelen çocuklara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sizlerin de bildiği gibi ülke nüfusumuzun üçte birini geleceğimiz olan çocuklarımız oluşturuyor. Bu bilinçle biz ülke olarak çocuklarımızın, başta yaşam hakları olmak üzere eğitim, sağlık, katılım, sosyal ve diğer haklarını sağlamak ve korumakla mükellefiz. Devletimizin en önemli görevlerinden biri de bu hakların sağlanması ve korunmasıdır. Anayasamız ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerin de bunu amaçladığını belirten Vali Vekili Serap Özmen Çetin, tüm illerden katılan katılımcıların ortak olarak tespit ettiği sorunların çözümü noktasında da tüm kurumlarımızın koordineli çalışması gerekmektedir. Bu konuda Valilik olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizler kendi ülkemizdeki çocuklarımızın haklarının korunmasının yanında ayrıca Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklarımızın haklarının korunması ve mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz.” dedi.
 


Çocuk haklarının korunması sadece devletin görevi değil, aynı zamanda toplumunda görevi olduğunu belirten Vali Vekili Serap Özmen Çetin, bu konuda eğitimcilere, öğreticilere, ailelere çok büyük görevler düşmekte. Eğer bizler toplum olarak bu bilinçle hareket edersek emin ki çocuklarımızın geleceği daha güzel olacaktır. diye konuştu.
 
Daha sonra Çocuk Hakları Batman Çocuk Komitesi’nin 23-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapmış oldukları çalıştay faaliyetlerine ilişkin sunum izletildi.
 
Sunum ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çocuk Hakları Çalıştayına vermiş oldukları desteklerden ötürü katılımcılara plaket taktim edildi. 
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=