Lütfen bekleyin..



“STK’LARIN DAVAYA MÜDAHİL OLMASI SAĞLANMALI”

23 Mayıs 2017, 17:45 - Okunma: 1239

Batman Demokrasi platformu bileşenleri, Cinsel istismar vakası ile ilgili yaptığı açıklamada, davadaki gizlilik kararının kaldırılarak cinsel istismar çetelerinin deşifre edilmesi gerektiğini belirtti.Bir çok STK temsilcisinin katıldığı açıklamada Ses Şube Başkanı Deniz topkan konuşma yaptı. Topkan“ Bizzat mağdur çocuklar tarafından yapılan açıklamalara rağmen göstermelik dört kişi tutuklamış, kapsamlı bir araştırmadan imtina edilmiştir. Dosyaya konulan gizlilik kararının gerçekte kimi-kimleri koruduğu belli değildir. Devletin, yargının bu olayı aydınlatma, kamuoyuna şeffaflıkla sunma yükümlülüğü vardır.

Ellerini küçük çocuklarımıza uzatan bu suç şebekeleri arkasındaki güçler deşifre edilmelidir.  Toplumun gerçek muhalefet ayağı olan sivil toplum örgütlerinin ve ilgili meslek kuruluşlarının davaya müdahil olması sağlanmalıdır. Bizler Batman Demokrasi platformu olarak bu olayın faillerinin teşhir edilip gerçek suçluların açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızın sözünü G. Şahsında hem tüm kadınlara hem de kamuoyuna deklare ederiz” denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=