Lütfen bekleyin..



Mali Müşavirler “31 Mayıs’ın Telafisi Yok Uyarısı”

21 Mayıs 2017, 17:10 - Okunma: 1142

Batman-Siirt SMMMO Bölge Oda Başkanı Servet KURT Vergi ve SGK Prim borcu yapılandırması hakkında yaptığı açıklama şunları dile getirdi. KURT, 6736 Sayılı Kanun hükümlerinden faydalanarak Vergi ve SGK Prim borçlarını yapılandıran Mükellefleri uyardı. Hatırlanacağı üzere Yasada ilk iki taksitin süresinde ödenme zorunluluğu vardı. Yapılandırmaya baş vuran bazı mükellefler taksitleri sürelerinde ödemeyerek yasayı ihlal etmişlerdi. 29 OCAK 2017 tarihinde yayımlanan 6736 Sayılı Kanun (SERİ NO:5) Genel Tebliği ile Mükelleflere son bir hak daha tanınmıştır.

Buna göre yapılandırmada peşin ödeme seçeneğini seçip ihlal edenler ve borcun ilk iki taksitinin ödeme zorunluluğunu yerine getiremeyen mükellefler ile düzenli ödeme yapanlarda bu süre uzatımından faydalandırılarak tüm ödemeler 31 MAYIS 2017 Tarihine ertelenmişti.31 MAYIS 2017 Tarihinde ödenmesi gereken taksitlerini ödemeyen Mükellefler Kanunun yapılandırma maddelerinden hiçbir şekilde yararlanamayacaktır.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=