Lütfen bekleyin..



Sanal Pos Nedir?

21 Haziran 2019, 16:02 - Okunma: 1750

Herhangi bir mağazadan alışveriş yaptığınızda, ödemenizin kredi kartı ya da banka kartı ile yapılmasını sağlayan pos cihazının internet ortamında kullanılan hali sanal pos olarak adlandırılır. Fiziksel ortamda yapılan ödeme ile sanal pos ile ödeme arasında çok büyük bir fark bulunmuyor. Sanal pos uygulamalarında da ödeme yapacak olan kişi kart bilgilerini ilgili alana yazıyor ve bu şekilde ödeme sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor.

Herhangi bir mağazadan alışveriş yaptığınızda, ödemenizin kredi kartı ya da banka kartı ile yapılmasını sağlayan pos cihazının internet ortamında kullanılan hali sanal pos olarak adlandırılır. Fiziksel ortamda yapılan ödeme ile sanal pos ile ödeme arasında çok büyük bir fark bulunmuyor. Sanal pos uygulamalarında da ödeme yapacak olan kişi kart bilgilerini ilgili alana yazıyor ve bu şekilde ödeme sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor.

Bu işlemde alışveriş yapan kişi sanal posun ekranına ödeme bilgilerini yazıyor. Bu bilgiler öncelikle ilgili bankaya ulaşıyor ve yapılan ödeme işleminin provizyonu alınıyor. Ardından provizyonu alınan işlemin tutarı, ödeme yapan kişinin kredi kartından düşülüyor ve banka hesabına bu meblağ geçiriliyor. Fiziki anlamda bir pos cihazı kullanılmadan, sadece internet üzerinden ödemenin alınması işte bu şekilde, hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanmış oluyor.

İnternet üzerinden satış yapan firmalar sanal pos ihtiyacını çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığı ile karşılıyor. Sanal pos uygulamalarına baktığınızda özellikle Kuveyttürk Bankası ön plana çıkıyor. Bankanın internet şubesinden de bilgi alabilirsiniz, sanal pos ihtiyacının yenilikçi bir alt yapı ile karşılanmasını sağlıyor olması dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle free pos ürünü tamamen ücretsiz olmasıyla büyük ilgi görüyor.

3D Secure ile Güvenli Ödeme Alınabilir

Örneğin yurt içi ve yurt dışından, tüm kredi kartlarından ödeme almak mümkün oluyor. 3D Secure sayesinde son derece güvenli bir şekilde ödeme almaya olanak tanıyor olması da elbette önem taşıyor. Ayrıca manuel pos, raporlama, satış ve iade gibi tüm işlemleri yapmaya da olanak tanıyor. Kuveyttürk Bankası internet şubesinde bu konuda daha detaylı bilgi alınabilir. Bankanın free pos ürününden faydalanmak isteyenlerin bazı evrakları hazırlayarak bankaya başvuru yapması gerekiyor. Bu evrakları da şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İmza Sirküleri
  • Kurum Sicil Belgesi
  • Vergi Levhası
  • İnternet Sitesi Adresi
  • Ortak Kimlikler ve Mail Adresleri

İnternet üzerinden satış yapmak isteyenlerin yaşadığı en büyük zorluk olan ödeme alma problemi sanal pos sayesinde ortadan kalkmış durumda! Siz de online olarak satış yapmayı düşünüyorsanız mutlaka free pos ürününe göz atın.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Baget yüzükler, baget kesim taşların kullanıldığı ve genellikle altın veya ..
Kaynak makinesi, metal veya başka malzemeleri birleştirmek için kullanılan ..
E-Faturaya geçiş limitlerinin 3 Milyon TL’ye düşmesi ile beraber mükellefle..
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Batman şube başkanı Aladdin..
Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça önemli bir faaliyettir. Hem özel hay..
Kent merkezinde engellileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkan..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=