Lütfen bekleyin..



Ergin: “Atatürk Parkı’na Cami Yapılsın”

17 Mayıs 2017, 22:43 - Okunma: 1565

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Atatürk Parkı’nda halkın ibadetlerini yerine getirebilecek bir caminin yapılması gerektiğini belirtti.Geçtiğimiz günlerde kamuoyu gündemine gelen Atatürk Parkı’na cami yapılmasıyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Ergin, Turgut Özal Bulvarı üzerinde Atatürk Parkı’nda halkın ibadetlerini yerine getirecek bir caminin yapılmasıyla cami eksiliğinin büyük ölçüde giderileceğini ifade etti.Turgut Özal Bulvarı üzerinde halkın ihtiyacına cevap verecek bir caminin bulunmadığını belirten Başkan Mehmet Ergin açıklamada, “Nüfusu 400 binin üzerinde olan, gün geçtikçe gelişen ve hızla nüfusu artan Batman şehrimizin nüfus yoğunluğu bakımından en yoğun alanlarından biri olan Diyarbakır Caddesi olarak adlandırdığımız caddemizdir. Yol güzergâhında halkın kulluk vazifelerini ifa edecek, kucaklayıcı ve birleştirici ibadethanelerimizden olan bir caminin olmamasını büyük bir eksiklik olarak görmekteyiz.” denildi.

Cami projesinin dikkate alınması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Diyarbakır Caddesi güzergâhında bulunan Atatürk Parkı'na halkın ibadetini rahat ve nezih bir ortamda yapabileceği kardeşlik ve huzur ortamının daha muferreh bir ortamda ibadetlerini yerine getirecek  bir caminin yapılması güzel şehrimizin eksiği olan caminin buraya inşa edilmesi önemli büyük bir eksikliği giderecektir. Halkımızın büyük çoğunluğunun da talebi olan caminin yapılmasında şehrimizin eksikliğini yaşadığı yeşil alan ihtiyacının da göz önünde bulundurulup planlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yetkililerden ricamız Atatürk Parkı ile ilgili yapılacak planlamalarda ekseriyetin talebi olan cami projesinin de dikkate alınmasıdır.”ifadelerine yer verdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=