Lütfen bekleyin..



Kadın Örgütlerinden İstismara Ortak Tepki

17 Mayıs 2017, 22:22 - Okunma: 1165

TJA, DTK, DBP ve HDP’li Kadınlar, ‘Tecavüzün kefaleti olmaz. Tecavüz satın alınamaz’ sloganı ile Kentte yaşanan cinsel istismar olaylarına tepki gösterdi.HDP’Lİ VEKİLLER İSTİSMAR OLAYINA TEPKİLİ!Eyleme, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, TJA Sözcüsü Songül Korkmaz, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, DBP Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Batman İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, TJA bileşenleri, kadınlar ve feminist gruplar katıldı. HDP İl Binası önünde toplanan kadınlar, Sanat sokağına kadar yürüyüşe izin verilmemesinin ardından Parti il binası önünde basın açıklaması yaptılar. TJA Aktivisti Fatma Kaşan, “Batman ‘G.’nin şahsında açığa çıkan ama onlarca çocuk kadın diyebileceğimiz kız çocuklarının, önce tecavüz yöntemiyle, daha sonra süreklileşen bir fuhuş örgütlenmesiyle bir tecavüz süreci oluştuğuna şahit olmaktayız. Sağlıklı bilgi almamak, bu davayı çok daha vahim bir noktaya sıçratmaktadır.

Çünkü ortada ciddi iddialar vardır.” Dedi. Kaşan, olay ile ilgili iddiaların Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından açığa çıkartılmasını isteyerek, istismarı yapan erkeklerin tutuklanması talebinde bulundu. Açıklama, 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=